Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Vloženi jurčki

Vloženi jurčki so odlična priloga  k raznovrstnim  narezkom. Iz njih lahko pripravimo tudi gobjo solato, ali pa jih, namesto šampinjonov damo na pico. Pri nas doma nimamo radi preveč kislih stvari,  za to je tudi ta recept takšen, da gobice niso preveč kisle. Zame ravno prav.

Potrebujem:Vložene gobe

  • jurčke –  za pribljižno 10 malih kozarčkov (mlade, predvsem pa čvrste)

  • vinski kis – ½ l

  • vodo – 2 l

  • sol – 7  dag

    – sladkor – 7 dag

  • celi črni poper

    – lovorjeve liste

    – voda za prekuhavanje jurčkov

Jurčke ostrgam z nožem in obrišem z čisto krpo.  Male pustim cele, malo večje narežem na kocke. Najprej zavrem vodo. Jurčke dam v vrelo vodo in ko zavrejo, jih kuham cca 2 minuti, nato jih s penavko poberem iz vode. Pustim jih na cedilu, da se  odcedijo. Medtem zavrem mešanico kisa, vode, soli in sladkorja. Odcejene jurčke zložim v dobro oprane kozarčke, dodam nekaj celih poprovih zrn in lovorjev list  ter  zalijem z prevretim kisom.  Čisto narahlo pomešam z kuhalnico, da pride tekočina do vseh gob, da potem niso sluzaste. Kozarčke res dobro zaprem, pokrijem z deko in pustim, da se kozarčki ohladijo. Ohlajene shranim v hladno klet.

Na enak način pripravljam tudi vložene šampinjone. Tisti, ki rastejo v gozdovih, so najboljši. Moj predlog je, da jih nabirate le, če jih dobro poznate.

P.s.: Imate vprašanje zame? Pišite na facebook stran: Kaj kuhati danes?

Sorodni recepti:

Krompirjevi krapi s skutinim nadevom
Krompirjevi cmoki s prekajeno svinjino
Polnjeni šampinjoni
Popečeni jurčki

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se