Bučka je zelenjava, iz katere lahko pripravimo veliko različnih jedi. Ena izmed odličnih prilog (lahko pa tudi samostojna jed), so tudi dušene bučke z sirom.
- bučke – cca ¾ kg (najboljše so mlade-jih ni potrebno lupiti)
- česen – 3 stroke
- sir- 15-20 dag (odličen je gorgonzola, lahko drugi mehki sir- tudi zdenka sir)
- peteršilj – šopek
- maščoba – cca 3 žlice (odlično je maslo)
- sol, poper
Bučke dobro operemo (če so mlade, jih ne lupimo) in narežemo na tanjša kolesca. V posodo damo maščobo. Ko se malo segreje dodamo narezane bučke, sesekljan peteršilj in česen. Posolimo in malo popramo. Na rahlo premešamo, pokrijemo posodo in na mali temperaturi dušimo. Če nočemo, da bi bučke razpadle, potem jih mešajmo zelo previdno. Ko postanejo bučke mehke, jim dodamo še sir in dušimo še toliko časa, da se sir lepo razleze. Če nimate sira, lahko na koncu dodate tudi kislo smetano. Tako pripravljene bučke so odlična priloga k mesu, čisto brez problemov jih lahko ponudimo tudi kot samostojno jed. Pa DOBER TEK!
P.s.: Imate vprašanje zame? Pišite na facebook stran: Kaj kuhati danes?
Dodaj odgovor