Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Svinjski zrezek z gobicami

Svinjski zrezek z gobicami je lahko krasno nedeljsko kosilo. Za pripravo je  zelo enostaven, predvsem pa zelo okusen.

Za 4 osebe potrebujemo:Svinjski zrezek v omaki

  • svinjske zrezke – 4 velike ali 8 malih (zrezke lahko nadomestite z kareji)
  • moko – cca 1 žlica
  • maščoba – cca 8 žlic (rabili jo boste za zrezke in za gobice)
  • gobe – cca 20 dag
  • zeleni peteršilj -šopek
  • juha za zalivanje – lahko je iz kocke (lahko zalijete tudi samo z vodo)
  • čebula – mala
  • sol, poper

Zrezke najprej potolčemo, posolimo, popopramo, pomokamo in na hitro opečemo na obeh straneh. Popečene zrezke odstranimo iz posode . V posodo prilijemo juho (ne preveč), dobro premešamo, da ne bomo imeli grudic. Če so se te že naredile, omako prepasiramo skozi cedilo. Zrezke vrnemo nazaj v posodo in na zelo mali temperaturi kuhamo do mehkega. Med tem sesekljamo čebulo in jo na maščobi posteklenimo. Dodamo gobice in sesekljani peteršilj. Malo posolimo in pražimo cca 5 – 10 minut. Gobice dodamo k zrezkom in oboje skupaj še malo pokuhamo – le toliko, da se okusi prepojijo. Čisto nazadnje lahko dodate še žlico kisle smetane, premešate in takoj postrežete. K tako pripravljenih zrezkih se odlično podajo široki rezanci ali dušeni riž.  Če pridate še kakšno solato, bo obrok  popoln. Pa DOBER TEK!

P.s. V primeru, da boste zrezke zalili z juho, bodite pozorni pri soljenju mesa, kajti tudi juha je že slana.

Sorodni recepti:

Nadevane bučke
Svinjska pečenka s skorjo
Kaneloni z mletim mesom
Faširani zrezki v omaki

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se