Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Srček v omaki

Kadar se odločim, da pripravim srček v omaki, običajno kupim svinjskega. Ta je najbolj mehak in tako najprej pripravljen.

Za 4 osebe potrebujem:Srček v omaki

  • srce – cca ¾ kg
  • prekajeno slanino – 2 žlici na kockice narezane
  • čebulo – 1 veliko
  • česen – 2 stroka
  • peteršilj – ½ korenine
  • korenček – 1 kom
  • lovorjev list – 1-2
  • paradižnikovo mezgo – 1 žlica
  • rdeče vino – kozarček
  • kislo smetano – 1 – 2 žlici
  • sol, poper

Srček dobro operem in ga narežen na tanke rezine. Čebulo olupim in jo prav tako narežem na tanka kolesca. Korenček in peteršiljevo korenino očistim in na drobno naribam. Česen olupim in ga sesekljam. Na vroči maščobi malo opražim narezano slanino, dodam čebulo in malo popražim. Dodam narezan srček in vse skupaj pražim. Ko čebula prične dobivati barvo, dodam česen. Takoj, ko česen zadiši, dodam še nariban korenček, peteršilj, paradižnikovo mezgo, solim in popopram. Vse skupaj še malo popražim, zalijem z vinom in z malo vode. Dobro premešam in pokrito dušim do mehkega. Vmes večkrat premešam, da se srček ne zažge, po potrebi tudi zalijem z vodo. Na koncu dodam omaki še kislo smetano, premešam in postrežem. Zraven ponudim dušeni riž  ali testenine, lahko tudi pire krompir, vlivance in še bi se kaj našlo… Pa DOBER TEK!

Če želim več omake, zalijem z malo več vode, potem pa v kislo smetano dodam malo moke, da se omaka zgosti. Lahko pa zgostite omako tudi samo  z vodo in moko.

P.s.: Imaš vprašanje zame? Piši na facebook stran: Kaj kuhati danes?

 

Sorodni recepti:

Nadevane bučke
Svinjska pečenka s skorjo
Krompir v oblicah
Pečene krompirjeve polovičke

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se