Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Špageti z paradižnikovo omako

Zelo preprosta in hitro pripravljena jed, so špageti z paradižnikovo omako. Obožujejo jo tako odrasli, kot otroci. Kar vidim jih, vse popacane, ampak zelo zadovoljne.

Za 4 osebe potrebujem:Špageti z paradižnikovo omako

  • špagete – cca 50 dag
  • paradižnik – cca 1 kg (zrelega – če ga nimam, kupim konzerviranega)
  • česen – 2 stroka
  • šalotko – 2 kom (če je nimate, vzemite čebulo)
  • oljčno olje – 2- žlici
  • nasesekljani origano – po želji (vejico pustimo za okras)
  • sladkor – malo žličko
  • naribani parmezan – cca 15 dag
  • sol, poper

Najprej si pripravim paradižnike. Dam jih v posodo, polijem z vrelo vodo in jih pustim kakšno minuto. Vodo odlijem, jih polijem z mrzlo vodo in jim olupim kožico. Razrežem jih na polovičke, odstranim semenje in narežem na kockice.

Česen in šalotko olupim in na drobno sesekljam. Vročemu olju najprej dodam šalotko in ko malo postekleni, ji dodam še česen. Takoj, ko česen zadiši, dodam še paradižnik, nasekljan origano, sol in poper. Vse skupaj premešam in dušim pribljižno 15 minut.

Medtem v vreli in slani vodi kuham špagete. Pazim, da se mi ne razkuhajo, ker so drugače pacasti. Kuhane stresem na cedilnik, prelijem z hladno vodo in pustim, da se dobro odcedilo. Omako po potrebi še dosolim in ji dodam malo sladkorja – odvisno od tega, kako kisel je bil paradižnik.

Odcejene špagete porazdelim po porcijah in jih prelijem z paradižnikovo omako. Potresem še z naribanim parmezanom in okrasim z baziliko. Zdaj pa še samo DOBER TEK!

Špagete včasih ne polijem z hladno vodo – takrat jih prelijem z malo olivnega olja, da se ne sprimejo. Poizkusite še vi, boste videli, kaj vam bolj odgovarja.

P.s.: Imate vprašanje zame? Pišite na facebook stran: Kaj kuhati danes?

 

Sorodni recepti:

Testenine s špinačnim pestom
Špageti carbonara
Preprosta bučkina pita
Zelenjavna nabodala

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se