Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Sladko zelje

Sladko zelje si lahko privoščimo skozi celo leto, kajti zeljne glave so v trgovoni vedno na razpolago. Če ste ga kaj pridelali doma, toliko bolje. Zelje je zelo zdrava zelenjava, ki jo lahko jemo surovo, kuhano, praženo, kisano ali posladkano. Je odlično za dobro prebavo in dobro počutje.

Za 4 osebe potrebujemo:Sladko zelje

  • glavo zelja – srednje veliko (cca 1kg)
  • voda – po potrebi
  • čebula – srednje velika
  • juha ali voda – za zalivanje (lahko kar iz goveje kocke)
  • olje – cca 4 žlice (ali mast)
  • moko – cca 3 žlice
  • zelen peteršilj – mali šopek
  • paradižnikovo mezgo – 1 žlica
  • sol, poper
  • kumina (če koga „pika“, jo naj izpusti, ali pa jed začini z kumino v prahu)

Zelje najprej očistimo in narežemo na malo širše rezance, dolge cca 2cm. Damo ga v lonec, solimo in zalijemo s toliko vode, da je zelje prekrito. Kuhamo do mehkega.

Med tem na segreto olje damo na tanko narezano čebulo, premešamo, dodamo moko, in čisto na malem ognju vse skupaj, ob stalnem mešanju, pražimo. Ko čebula prične rumeniti, dodamo še paradižnikovo mezgo, sesekljan peteršilj in kumino. Dobro premešamo in zalijemo s toliko juhe, da je prežganje tekoče. Razmešano prežganje vlijemo k zelju, po potrebi dosolimo, popopramo in dobro prevremo. Jed naj bo srednje gosta.

Tako pripravljeno sladko zelje bo odlična priloga k pire krompirju. Če pa imate še kaj kuhane govedine, bo pa to že prava pojedina. Pa DOBER TEK!

P.s:

Glavo zelja lahko daste kuhati tudi v vodo, kateri ste dodali govejo jušno kocko. V takem primeru bodite previdni z dosoljavanjem.

 

Sorodni recepti:

Krompir v oblicah
Pečene krompirjeve polovičke
Krompirjevi krapi s skutinim nadevom
Krompirjevi cmoki s prekajeno svinjino

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se