Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Koruzna polenta z sirom

Koruzna polenta s sirom je zelo podobna navadni polenti, le da tu damo malo sira in vodo zamenjamo z mlekom.

Za 4 osbe potrebujem:Koruzna polenta s sirom

  • koruzni zdrob – cca ½ kg
  • mleko – dvakrat več kot zdroba (polovico mleka lahko zamenjate z vodo)
  • sol
  • maslo – 5 dag
  • sir – 5 dag

Mleko zavremo, solimo in ob stalnem mešanju stresemo vanj koruzni zdrob. Na zelo nizki temperaturi (samo toliko, da se bodo delali mali mehurčki) kuhamo cca ½ ure. Na koncu v polento zamešamo maslo in večino sira. Premešamo in odstavimo. Ostali sir potresemo po polenti. Tako pripravljena polenta se odlično poda k raznim obaram, omakam – zelenjavnim in mesnim, prav tako pa se  prileže za zajtrk zraven bele kave. Tako pripravljeno polento lahko vlijete v kakšen model, pustite, da se ohladi. Potem jo lahko poljubno narežete, lahko jo tudi opečete. Skratka, kakor koli jo boste pripravili, bo odlična. Pa dober tek!

Nasvet: Pri kuhi polente predvsem pazite, da vas ne bo pošpricala, ker je to zelo vroče. Omenila sem belo kavo, ki jo seveda lahko naredite z pravo kavo. Moja mama pa je polento postregla z kavo, ki jo je skuhala iz mešanice divke, proje, franka in malo prave kave. Če ste mlajša oseba, verjetno sploh ne veste kaj to je. To pač so kave, ki so zelo okusne šele takrat, ko so pomešane med seboj.

Imate zame vprašanje? Pišite mi na facebook stran: Kaj kuhati danes?

Sorodni recepti:

Polenta

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se