Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Zvitki iz pečene paprike

Zvitki iz pečene paprike so krasna popestritev naših narezkov, lahko pa jih ponudimo tudi same.

Da pripravim te okusne in tudi lepe zvitke potrebujem:Zvitki iz pečene paprike

  • fileje pečene paprike

  • mozzarelo – v kosu (lahko tudi kateri drug sir)

  • olivno olje

  • liste sveže bazilike

  • sol, poper

  • zobotrebce – kot pripomoček

Zelo priročno je, kadar imam v skrinji shranjeno pečeno papriko. Potem jo samo vzamem ven in odmrznem. V nasprotnem primeru pa papriko prej spečem. V vsakem primeru pečeno papriko olupim, jo previdno razpolovim (rabim lepe, večje fileje) in odstranim seme. Polovičke paprik popivnam s papirnato brisačko.

Vsak kos zase malo posolim, popram, nato še malo pokapljam z olivnim oljem. Mozzarello narežem kolikor morem na tanke rezine (ravno toliko, da se mi ne zlomijo)  in na vsako papriko položim eno rezino, na njo pa še lep, opran list sveže bazilike. Zdaj previdno vse skupaj zvijem in pripnem z zobotrebcem.

Tako pripravljene  zvitke iz pečene paprike  lahko postrežem še z ostalimi dobrotami, ali pa čisto samostojne, k dobremu kozarčku vina. Pa veliko užitka pri pripravi!.

 Nasvet: Zvitke boste lažje pripravljali, če boste imeli večje paprike. Pa še malo potrpežljivosti in lepi, okusni zvitki bodo okras na vaših mizah.

Sorodni recepti:

Ocvrtki iz bučk
Paradižnik polnjen s tuno
Popečeni jurčki
Polnjeni paradižniki

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se