Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Palačinke polnjene z bučkami

Palačinke polnjene z bučkami so lahko odlična predjed, ali pa lahka večerja.

Za 4 osebe potrebujete:Palačinke z bučkami

  • Mleko – ½ l (mleko lahko delno zamenja voda)

  • Moka – cca 25 dag

  • Jajci – 2 kom

  • Sol – malo

  • pecilni prašek – malo

  • malo masla

    Nadev:

  • bučke – cca 1/2“ kg – mlade

  • česen – 2 stroka

  • sir – cca 15 dag gorgonzole (lahko tudi kateri drugi sir)

  • sveži peteršilj – šopek (nekaj vejic bomo rabili za vezanje palačink)

  • maščoba- malo

  • sol, poper

Najprej naredim testo za palačinke.

Jajca najprej razžvrkljam, prilijem mleko, malo solim in postopoma dodajam moko, zmešano z malo pecilnega praška. Vse skupaj zmešam (z mikserjem) v gladko testo, ki ga dam počivati v hladilnik za cca ½ ure.

Ponev namažem z malo masla in iz spočitega testa spečem tanke in malo večje palačinke.

Pripravim še nadev.

Bučke dobro operem in jih narežem na tanka kolesca. Maščobo segrejem in na njo dam narezane bučke. Malo jih popražim in ko pričnejo dobivati barvo, dodam še sesekljani peteršilj, sesekljani česen in sir. Solim in popram, premešam in dušim še tako dolgo, da se sir razpusti.

Tako pripravljene bučke porazdelim po palačinkah. Iz vsake palačinke naredim „mošnjiček“, ki ga zvežem z peteršiljevo vejico ali pa z drobnjakom.

Palačinke polnjene z bučkami ponudim z poljubno solato, ali pa kot prilogo k mesnim jedem. V vsakem primeru bodo odlične.

Dober tek želim

 Nasvet:

– namesto bučkinega nadeva lahko uporabite tudi nadev iz praženih gob – jurčki so še posebno dobri.

Sorodni recepti:

Nadevane bučke

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se