Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Hobotnica s krompirjem

Hobotnica s krompirjem je lahko odlična predjed ali pa samostojen obrok. Priprava je preprosta, okus izbran. Z tako jedjo se lahko „pocrtlata“ dva ali pa kar cela družina. Če povabite še prijatelje, je to lahko tudi krasen zaključek večera.

Za 4 osebe potrebujemo:Hobotnica s krompirjem

  • hobotnico – 1 srednje veliko ali več manjših

  • krompir – 2- 3 srednje velike krompirje

  • sol – grobo mleta (če jo imate)

  • olivno olje – po potrebi

  • malo česna in peteršilja

Najbolje je, če lahko nabavimo že očiščeno hobotnico. Če to ni mogoče, potem jo očiščimo sami. To naredimo tako, da hobotnico skozi odprtino pri glavi obrnemo vrečo, odstranimo drobovje, odrežemo oči in žvekalo. Potem jo dobro operemo, damo v lonec, zalijemo z mrzlo vodo (voda mora pokriti hobotnico), malo posolimo (ne preveč) in pokrito kuhamo (potem, ko voda že zavre) še cca 40 minut. Potem lonec odstavimo in pustimo, da se hobotnica v loncu ohladi.

Med časom, ko se hobotnica kuha, krompir dobro operemo in ga damo kuhati. Krompir naj ne bo razkuhan. Še vročega olupimo in razrežemo na drobne kocke, na približno enake koščke narežemo še ohlajeno hobotnico, ki smo jo poprej dobro odcedili. Oboje stresemo v skledo in narahlo premešamo. Začinimo z grobo mleto soljo, potresemo z sesekljanim česnom in peteršiljem  in nazadnje še pokapljamo z oljčnim oljem, toliko, kot se vam zdi potrebno. Še enkrat na rahlo premešamo in jed preložimo  v servirno posodo  in takoj ponudimo.

Ne pozabite na kozarček dobrega vinčka in predvsem uživajte ob dobri hrani! Pa DOBER TEK!

Sorodni recepti:

Majonezni solatni preliv
Krompirjeva solata z majoneznim prelivom
Smoothie z solato in breskvijo
Jogurtov solatni preliv

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se