Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Ocvrtki iz bučk

Ocvrtki iz bučk so hitro in okusno  pripravljena jed, ki jo lahko pripravljamo v vseh letnih časih.

Za pripravo potrebujem (cca 4 osebe):Ocvrtki iz buck

–        Zelene bučke – cca 1 kg

–        Feta sir – cca 300 g

–        Moko – cca 2 žlici

–        Jajca – 3 kom (drobna jajca)

–        Sesekljani sveži peteršilj – 2 žlici

–        Krušne drobtine –  4-5 žlic

–        Sol, poper

–        Olje

Bučke najprej dobro operem (jih ne lupim), nato drobno naribam, posolim, premešam in jih dam na cedilo.

Ko se dobro odcedijo, jih preložim v skledo, dodam še moko, drobtine, nadrobljini feta sir, peteršilj, stepena jajca, malo soli in popra. Vse skupaj dobro premešam.

V ponev dam malo olja. Ko je olje segreto, postopoma z žlico dodajam dobljeno zmes. Vsak ocvrtek z žlico malo sploščim, da se hitreje speče.

Ko je ocvrtek na spodnji strani zlato popečen, ga previdno obrnem in popečem še na spodnji strani.

Pečene ocvrtke položim na papirnato brisačo, da se maščoba dobro odteče.

Ocvrtki iz buč so odlični tako topli, kot hladni. Ponudimo jih lahko kot predjed ali pa kot prigrizek.

Zraven ponudimo lahko kakšno izmed sezonskih solat. Pa dober tek!

Palačinke polnjene z bučkami

Palačinke polnjene z bučkami so lahko odlična predjed, ali pa lahka večerja.

Za 4 osebe potrebujete:Palačinke z bučkami

  • Mleko – ½ l (mleko lahko delno zamenja voda)

  • Moka – cca 25 dag

  • Jajci – 2 kom

  • Sol – malo

  • pecilni prašek – malo

  • malo masla

    Nadev:

  • bučke – cca 1/2“ kg – mlade

  • česen – 2 stroka

  • sir – cca 15 dag gorgonzole (lahko tudi kateri drugi sir)

  • sveži peteršilj – šopek (nekaj vejic bomo rabili za vezanje palačink)

  • maščoba- malo

  • sol, poper

Najprej naredim testo za palačinke.

Jajca najprej razžvrkljam, prilijem mleko, malo solim in postopoma dodajam moko, zmešano z malo pecilnega praška. Vse skupaj zmešam (z mikserjem) v gladko testo, ki ga dam počivati v hladilnik za cca ½ ure.

Ponev namažem z malo masla in iz spočitega testa spečem tanke in malo večje palačinke.

Pripravim še nadev.

Bučke dobro operem in jih narežem na tanka kolesca. Maščobo segrejem in na njo dam narezane bučke. Malo jih popražim in ko pričnejo dobivati barvo, dodam še sesekljani peteršilj, sesekljani česen in sir. Solim in popram, premešam in dušim še tako dolgo, da se sir razpusti.

Tako pripravljene bučke porazdelim po palačinkah. Iz vsake palačinke naredim „mošnjiček“, ki ga zvežem z peteršiljevo vejico ali pa z drobnjakom.

Palačinke polnjene z bučkami ponudim z poljubno solato, ali pa kot prilogo k mesnim jedem. V vsakem primeru bodo odlične.

Dober tek želim

 Nasvet:

– namesto bučkinega nadeva lahko uporabite tudi nadev iz praženih gob – jurčki so še posebno dobri.

Paradižnik polnjen s tuno

Paradižnik polnjen s tuno je hitro pripravljen obrok, ki ga najbolj pogosto ponudimo kot predjed, ali pa za lahko večerjo.

Za 4 osebe potrebujem:Paradižnik polnjen s tuno

  • paradižnik – 8 kom (lepe, srednje velike)

  • tuno iz pločevinke – 2 kom (v lastnem soku)

  • majonezo – 3 žlice

  • kapre – 2 žlici

  • svežo baziliko – malo

  • sol, poper

Paradižnike dobro operem in jih osušim. Na enem koncu jih malo odrežem in z malo žličko previdno izdolbem. Po notranjosti paradižnik malo posolim in ga obrnem tako, da se lahko iz njega odteče voda.

Tuno z vilico razdrobim, dodam sesekljane kapre, sesekljano baziliko, majonezo in malo popra. Premešam, po potrebi še solim ter z nadevom napolnim paradižnike.

Tako pripravljene,  primerno ohlajene in dekorirane  paradižnike ponudim z popečenimi kruhki.

Dober tek vam želim!

Zvitki iz jajčevcev in skute

Zvitki iz jajčevcev in skute so še ena okusna in zdrava jed iz jajčevcev. Jajčevci so res zelenjava, iz katere lahko pripravimo veliko dobrih jedi.

Za pripravo zvitkov potrebujem:Zvitki iz jajčevcev

  • jajčevce – 4 kom (uporabim le osrednji del jajčevca, da rezine lažje zvijem, ostali del jajčevca porabim pri kateri drugi jedi)

  • česen – 3 stroke

  • orehe – cca 150 g

  • skuto – 250-300 g (ali sveži sir z zelišči)

  • olivno olje – malo

  • baziliko – mali šopek

  • peteršilj – malo

  • sol, poper

Jajčevce najprej operem, osušim, po dolgem narežem na cca ½ cm debeline  in na maščobi opečem z obeh strani.

Česen olupim in ga skupaj z peteršiljem in baziliko dobro sesekljam ter mu dodam nekaj kapljic olivnega olja. Dobro premešam.

V skledo dam skuto, jo dobro razdrobim, dodam nasekljane orehe in česnovo mešanico. Malo posolim, popram in vse skupaj premešam.

Popečene jajčevce zložim na desko in jih namažem z pripravljenim skutinim nadevom. Nadevane zvijem in jih zložim na servirni krožnik (če zvitki ne obstanejo skupaj, jih pripnem z zobotrebci).  Vse skupaj malo okrasim in postrežem z črnim kruhom.

Nasvet:

Ocvrti šampinjoni

Ocvrti šampinjoni so okusna predjed, lahko pa jih ponudimo kot samostojno jed.

Za 4 osebe potrebujem:Ocvrti šampinjoni

  • šampinjone – cca 80 dag
  • jajca
  • moko
  • drobtine
  • sol, poper
  • olje za cvrtje

Šampinjone z suho krpo dobro očistim. Pripravim si tri krožnike. V enem stepem jajca, sol in poper. V drugega nasujem moko in v tretjega dam drobtine.

Male šampinjone paniram cele, če so veliki, jih prerežem na pol.

Šampinjone najprej pomokam, nato jih dam v krožnik z jajčno mešanico in nazadnje jih povaljam še v drobtinah.

Olje segrejem in v njem zlato rjavo ocvrem panirane šampinjone. Ocvrte šampinjone dam v posodo, z papirno servietko, da se maščoba dobro odteče. Še vroče ponudim z tatarsko omako in poljubno solato.

Nasvet: Panirane šampinjone lahko tudi naložite v pekač, katerega ste prej obložili z peki papirjem in jih  spečete v pečici  (cca 200 st.C). Tako pripravljeni bodo manj kalorični.

Ravno tako lahko pripravite tudi drugo zelenjavo: melancane, bučk, …

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 11
  • Naslednja stran »

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se