Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Polnjena gos s kostanji in jabolki

Polnjena gos z kostanji in jabolki je še ena izmed različic jedi, ki jo pripravljamo na „martinovo“.

Za pripravo potrebujem:Polnjena gos s kostanji in jabolkami

  • gos

  • majaron

  • kumino

  • kostanje – cc 20 dag

  • jabolka – 3 – 5 kom (odvisno, kako veliko gos imate)

  • šalotke – cca 5 kom

  • maščobo – cca 50 g

  • vino – belo (cca 1dl)

  • juha za zalivanje

  • žganje – malo

Gos dobro očistim, osušim in celo natrem z soljo. Notranjost natrem z mešanico soli, popra, majarona in sesekljane kumine. Perutim odščipnem konice. Obe peruti povežem z kuhinjsko nitjo, prav tako skupaj zvežem še obe nogi.

Šalotko olupim in na hitro popražim. Jabolka operem, kostanje skuham in olupim. Vse troje naložim v notranjost goske in z kuhinjsko nitjo zašijem odprtino.

Pečico segrejem na 180 st.C. Gos položim v pekač, z hrbtom, obrnjenim navzdol. Dolijem vino, juho (vsega skupaj naj bo v višino slab cm) in počasi pečem. Gosko skozi vso peko polivam z nastalo omako. Po potrebi dolijem še malo juhe.

Po cca 1 uri gosko obrnem in jo pečem še cca 1 uro in 10 minut (odvisno od velikosti gosi). Malo pred koncem pečenja, jo premažem z malo žganja, da bo dobila lepo zlato barvo in da dobi hrustljavo skorjico.

Ko je gos pečena, jo vzamem iz pečice in jo malo pokrijem, da se sokovi umirijo, nato jo previdno narežem. Postrežem jo skupaj z kostanji in jabolki ter dušenim rdečim zeljem .

Pa dober tek!

Sorodni recepti:

Smoothie iz mešanega sadja
Nadevani piščanec
Pečene gosje prsi
Pečena gos z jabolki

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se