Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Pečena gos z jabolki

Na „martinovo“ večinoma od nas, na mizo postavi tudi pečeno gos.

Pečena gos z jabolki je nekako glavni simbol tega praznika.

Za pripravo potrebujem:Pečena gos

  • gos – lahko celo ali pa samo prsa

  • sol, poper

  • juho za zalivanje

  • jabolka – mala

  • maščobo

Gos dobro očistim in osušim. Celo natrem z soljo in malo popra. Konice perutk odrežem in jih z vrvico privežem ob prsa. Prav tako z vrvico skupaj zvežem tudi bedra. Tako pripravljeno pustim stati dve uri pred pečenjem, da se dobro razsoli. Nazadnje v notranjost goske nadevam še očiščena jabolka.

Razsoljeno gos dam v pekač, z prsmi navzdol. Maščobo segrejem in z njo polijem gosko. Dolijem juhe, cca 1cm visoko. Pekač dam v pečico, segreto na cca 180 st.C (kasneje lahko tudi malo zmanjšamo).

Skozi ves čas gosko polivam z tekočino iz pekača, po potrebi juho tudi dolivam. Če se nateče preveč maščobe, jo sproti pobiram iz pekača. Ko se goska peče cca 50 – 60 minut, jo previdno obrnem in pečem še nadalnjih 60 do 80 minut (odvisno od velikosti goske). Meso vseskozi pečenja oblivam z nateklo tekočino.

Pečeno gos previdno razkosam in razdelim na porcije. Meso polijem z omako iz pekača. Zraven lahko postrežem  dušeno rdeče zelje, mlince, krompirjeve cmoke, kruhove cmoke in jabolka iz goske.

Želim vam veliko užitkov!

Sorodni recepti:

Polnjena gos s kostanji in jabolki

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se