Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Rižota s piščančjim mesom

Če želite pripraviti okusen in zdrav obrok, potem se lotite piščančje rižote. To je zelo stara in preizkušena jed, ki se pripravlja skoraj po vseh kuhinjah, verjetno pa jo vsak pripravi malo drugače. Tale način bo zelo preprost.

Za 4 osebe potrebujete približno:Rižota s piščančjim mesom

  • piščančje meso – cca ½ kg (najboljše je seveda belo meso, ampak dober bo tudi kateri drug del piščanca: recimo izkoščičeno bedro, nekateri pa uporabijo tudi druge kose mesa, z kostmi vred. Takrat je potrebno pri jedi seveda paziti na kosti)

  • riž – cca 35 – 40 dag (takega ki se ne razkuha preveč)

  • čebula – 1 malo večja

  • olje – 5 dag (cca 5 žlic)

  • juha za zalivanje (ali voda)

  • sol, poper

     malo peteršilja

Čebulo sesekljamo in jo malo popražimo na olju. Dodamo na poljubne kose razrezano piščančje meso, solimo, popramo, premešamo in pražimo toliko časa, da se meso malo zmehča. Dodamo riž,  sesekljani peteršilj, dobro premešamo in zalijemo še enkrat tolikšno količino vode kot riža. Dobro premešamo in dušimo do mehkega, na zelo malem ognju (bodite pozorni, rižota se rada prime na dno posode). Jaz imam rada, da je rižota bolj sočna, zato ne skoparim z zalivanjem. Rižota s piščančjim mesom  je pripravljena, ostane nam še samo postrežba. Pa na solato ne pozabite. Jaz bi paradižnikovo, zeleno …..

Pa DOBER TEK!

P.s.:

Imate radi grah? Potem toplo priporočam, da ga eno malo konzervo, tik predno je rižota kuhana, vsujete k rižoti. Samo toliko, da se dobro segreje.

Ocvrta salama

Če res nimate preveč časa za kuho, potem vas bo ocvrta salama rešila iz zagate. 

En, dva tri … in že za mizo diši!

Za ocvrto salamo potrebujemo:Ocvrta salama

  • salamo – katero in koliko se sami odločite (količina je odvisna od tega, koliko „prisklednikov“ boste imeli pri mizi, vrsto salame pa priporočam pariško, posebno, francosko…)

  • jajce – količina je vaša izbira

  • moko – tudi vaša izbira

  • olje – toliko olja, da bo salama „plavala“

Salamo narežemo na cca 5 mm debele rezine (če se le da, naj bodo enakomerno debele). V en krožnik nasujemo moko, v drugem krožniku stepemo jajce. Rezino salame najprej pomokamo, nato še povlečemo skozi stepena jajca in ocvremo v vročem olju, toliko, da jajce zakrni, na obeh straneh. Ko je salama zlato pečena, jo damo na papirnato brisačo, da se odvečna maščoba odteče. Še vroče postrežemo z poljubno solato. Vsaj zame najbolj ustreza paradižnikova solata, v kombinaciji z papriko in čebulo.

Vam povem, preden bo vaš mož naredil takšno solato, boste tudi vi ocvrli salamo. Potem pa skupaj za mizo in samo še DOBER TEK!

Makaranovo meso

Saj ste že slišali za „makaronflajž“ a, ne? Ne da ste slišali zanj, tudi naredili ste ga verjetno že velikokrat. Mogoče ga na tale način še niste. Bi poizkusili makaronovo meso?

Za 4 osebe potrebujemo:Makaronovo meso

  • svinjine – cca ½ kg (poljubni deli, lahko je vratovina) 

  • makaroni – cca ½ kg

  • čebula – 1 večja

  • česen – 2-3 stroke

  • olje – cca 5 dag (5 žlic)

  • paprika v prahu – ena žlička

  • paradižniki – 3 kom (lahko tudi tiste iz konzerve, če nimate časa lupiti svežih)

  • juho ali vodo za zalivanje

  • sol, poper

Najprej v slani vodi skuhamo makarone.

Medtem časom, ko se makaroni kuhajo, pripravimo še omako.

Čebulo sesekljamo in jo posteklenimo. Dodamo na koščke narezano meso in ga malo popražimo. Dodamo še sesekljan česen, premešamo in ko česen zadiši (to je zelo hitro) vse skupaj posujemo z papriko, premešamo, dodamo zrezane in olupljene paradižnike, solimo in popopramo. Ko se meso zmehča, lahko malo zalijemo z juho (ali vodo), da dobimo malo več omake. Če je omaka preredka, jo lahko malo zgostimo (žličko ali dve moke razžvrkljajte v malo vode – lahko tudi v kisli smetani in vlijemo k omaki).

Ko je omaka gotova, ji dodamo skuhane (pa ne preveč) in sprane makarone, dobro premešamo in postrežemo. Tudi zelena solata ne bo odveč.  Pa DOBER TEK!

  • « Prejšnja stran
  • 1
  • …
  • 8
  • 9
  • 10

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se