Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Kaneloni z mletim mesom

Kaneloni z mletim mesom so odlična mesna jed, ki za pripravo zahteva malo več časa. Sama se jih lotim takrat, kadar imam na voljo dovolj časa. Vložen čas se mi vedno močno obrestuje – z zadovoljnimi obrazi za mizo.

Za pripravo cca 12 kanelonov potrebujem:Kaneloni

Za palačinke:

  • mleko – cca 200 ml
  • moko – cca 120 g
  • jajca – 2 kom
  • olje – mala žlička
  • pecilni prašek – pol male žličke (da so palačinke bolj rahle)
  • malo soli
  • maščobo – za peko

Za nadev:

  • mleto meso – cca ½ kg (mešano)
  • čebula – 1 velika
  • česen – 2 stroka
  • sol, poper
  • sesekljani peteršilj
  • maščoba – malo

Za paniranje:

  • jajca
  • drobtine
  •  maščoba za cvrtje kanelonov

Zmešam vse sestavine za palačinke in pustim, da testo počiva vsaj 30 minut, da se moka lepo napne.

Medtem pripravim nadev. Čebulo in česen olupim in na drobno (vsako zase) sesekljam. Na vroči maščobi posteklenim čebulo in ji dodam meso. Dobro premešam in pražim, tako dolgo, da tekočina izhlapi. Posolim, popram, dodam sesekljan česen in sesekljan peteršilj. Dobro premešam in odstranim z ognja. Spečem tanke palačinke, na katere nadevam mesni nadev.

Palačinko nadevam tako, da je cca 2-3 cm roba palačinke praznega, da jo lažje zvijem. Vsako nadevano palačinko zvijem v rolico in jo na vsaki strani , kjer je nastala odprtina, potisnem v notranjost, proti sredini palačinke (da ne bi meso pri paniranju uhajalo ven).

Tako pripravljeno palačinko previdno paniram. Najprej jo namočim v stepena jajca, nato še v drobtine (moke v tem primeru ne uporabljam). Maščobo za cvrtje segrejem in tako pripravljene kanelone na obeh straneh zlato zarumenim (cca 5 minut na eni strani).

Kanelone previdno  poberem iz maščobe in jih položim na papirnate serviete, da se maščoba dobro odteče. Tako pripravljene kanelone  lahko postrežem  z pečenim krompirjem in solato. Odlična je tudi kombinacija krompirjeve solate in kanelonov, seveda jih pa lahko jeste samo z tatarsko omako. Vsaj zame pa je v vsakem primeru, obvezna tudi limona. Dober tek želim.

Nasvet: To je eden izmed najbolj preprostih receptov za to čudovito jed. Če bi jedi radi kaj dodali,  to naredite. Mogoče boste imeli pri zvijanju in paniranju nekaj težav, vendar ne obupajte. Vse to boste imeli povrnjeno, ko boste uživali pri hrani!

Sorodni recepti:

Nadevane bučke
Ajdove palačinke z jagodičevjem
Makaronov narastek z mletim mesom in bučkami
Svinjska pečenka s skorjo

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se