Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Chili con carne

Za ljubitelje pekočih jedi je chili con carne sigurno prava izbira. Krasna kombinacija živil, ki pogreje telo in dušo.

Za 4 osebe potrebujem:Chili con Carne

  • mleto meso (faširano) – cca 80 dag (mešano)

  • česen – 2 stroka

  • čebulo – 1 večjo

  • zeleno – 2 gomolja – manjša

  • rdeči čili – 1 – 2 (odvisno, kako pekočo jed želite imeti)

  • koruzo iz pločevinke – cca 20 dag

  • rdeči fižol iz pločevinke – cca 300 – 350 g

  • zeleno papriko – 2 kom

  • pločevinko paradižnika – cca 850 ml – ali pa nekaj svežih in olupljenih paradižnikov

  • juho – cca ½ l

  • sol, poper

  • mleto kumino

  • malo maščobe

  • malo sesekljanega svežega peteršilja

Čebulo in česen na drobno sesekljam. Čili po dolgem prerežem,odstranim seme in ga zelo nadrobno narežem. Zeleno in zeleno papriko očistim in narežem na drobne kockice.

Vzamem dokaj širok lonec in v njem segrejem maščobo. Dodam sesekljano čebulo, malo popražim in dodam mleto meso. Premešam in še malo prepražim. Dodam sesekljan česen in takoj, ko zadiši, dodam še narezano zeleno, narezan čili   in zeleno papriko. Premešam in pražim še kakšno minuto.

Dolijem še juho, dobro premešam in pokrito dušim še cca 15 minut.

Paradižnike razkosam in dodam v lonec. Prav tako dodam še odcejeno koruzo, fižol, malo kumine, sol in poper. Premešam in kuham še nadaljnih 15 minut.

Kuhan chili posujem še z malo svežega peteršilja in postrežem.

Če vas ta jed ne bo pogrela, potem pa ne vem, kaj vas bo.

Dober tek želim!

Nasvet:

– Za to jed obstaja zelo veliko različnih receptov.  Recepti vsebujejo različne vrste mesa, različne vrste zelenjave, skupno jim je le to, da so vsi po vrsti začinjeni z čilijem. Najboljše, da se ga prilagodite po svojem okusu.

Sorodni recepti:

Piščančji zrezki v smetanovi omaki
Piščanec s cvetačo
Nadevane bučke
Jetra na žaru

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se