Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Mlečni kruh z rozinami

MLEČNI KRUH Z ROZINAMI

Preprost mlečni kruh z rozinami,  boste z veseljem jedli samega, ali pa na njega namazali še kaj. A mislim, da brez potrebe. Boste sami ugotovili, vem pa, da ga imajo otroci zelo radi.

Pa gremo na delo.

Potrebujemo:Mlečni kruh z rozinami

  • Moko – 1,6 kg (2 l)

  • Kvas – 4 dag

  • Mlačno mleko – 1 dl (za vzhajanje kvasa)

  • Masla – 15 dag (lahko tudi margarina)

  • Sladkorja – 15 dag

  • Mleko – 3,5 dl

  • Rumenjaki – 3

  • Sol – malo

  • Oprane rozine – dobra pest (lahko jih izpustite)

Najprej damo vzhajati kvas. V posodico damo kvas, dodamo žličko sladkorja in prilijemo mlačno mleko ter pustimo, da cca 15 minut vzhaja.

Medtem časom, ko kvas vzhaja, moko presejemo v skledo, kjer bomo testo mešali. V moko naredimo vdolbinico, vanjo damo raztopljeno maslo, še preostali sladkor, rumenjake, malo posolimo in če želimo, damo še oprane rozine. Dodamo še vzhajani kvas, in pričnemo z mešanjem. Ob mešanju počasi prilivamo mleko in res dobro premešamo. Ko bo testo pričelo odstopati od sklede in vam bo z lahkoto odstopilo tudi z rok, bo testo dobro premešano. Malo ga po vrhu posujemo z moko in pokrijemo skledo z prtičem . Vzhaja naj cca 1 uro. Nato testo še enkrat malo premešamo in ga damo na pomaščen in pomokan pekač. Še enkrat ga pustimo da vzhaja in to približno 30 minut. Pečico segrejemo na cca 200 st. C in pečemo kruh cca 1 uro.

Ko je kruh pečen, ga zvrnemo iz pekača in ga pokrijemo, da se počasi ohladi.

Uf, kako je pridišalo!

P.s.:

Da vam bo kruh dobro vzhajal, naj bodo vse sestavine približno enake temperature. Kuhinja naj bo bolj topla kot ne in naj se čim manj odpira.

Sorodni recepti:

Ajdov kruh z orehi
Domači kruh brez gnetenja

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se