Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Krompirjevi krapi s skutinim nadevom

Krompirjevi krapi s skutinim nadevom so lahko samostojna jed ali pa tudi dobra priloga.

Za 4 osebe potrebujem:Krompirjevi krapi z skuto

  • kuhan in pretlačen krompir – cca 1 kg

  • jajca – 1 kom

  • maslo – cca 20 g

  • moko – 300 g

  • sol – malo

Za nadev:

  • skuto – cca 40 dag

  • kisla smetana – cca 1 dl

  • jajce – 1 kom

  • drobtine – po potrebi

  • sol – malo

Krompir olupim in stisnem skozi stiskalnico za krompir. Malo ga ohladim, a ne preveč.

Medtem, ko se krompir ohlaja, si pripravim nadev. Skuto pretlačim (z vilico), dodam kislo smetano, jajce in malo soli. Dobro premešam. Če je nadev preredek, dodam malo drobtin.

Še toplemu, pretlačenemu  krompirju dodam maslo, jajce in malo soli. To vse skupaj premešam. Na delovno površino vsujem moko, na moko dam krompirjevo maso. Vse skupaj dobro in hitro pregnetem v gladko testo.

Testo razvaljam na debeljino cca 5 mm, nakar ga razrežem na krpe, v velikosti 10 x 10cm (pribljižno). Na sredino vsakega krpe dam žličko, že prej pripravljenega skutinega nadeva in krpo prepognem na pol. Ob robovih dobro stisnem, da nadev ne izteče.

Vodo osolim in zavrem. V vrelo vodo nadevam krompirjeve krape in jih kuham na zmernem ognju, cca 15 minut.

Ko so kuhani, jih odcedim, zabelim z prepraženimi drobtinami ali pa z sveže pripravljeno paradižnikovo omako. Odlično se prilegajo tudi h kisli repi, takrat jih obvezno zabelim z prepraženimi drobtinami.

Sorodni recepti:

Hrenovke v krompirjevem testu
Njoki z zelenjavno omako
Pečen krompir z nadevom
Nadevani krompirjevi cmoki

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se