Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Krompirjeve palačinke z parmezanom

Krompirjeve palačinke z parmezanom so še ena izmed različic dobrih krompirjevih palačink.

Za pripravo potrebujem:Krompirjeva palačinka

  • krompir – 6-8 gomoljev
  • šalotka – 3-4 kom (lahko tudi 1 čebula)
  • česen – 2 stroka
  • nariban parmezan – cca 10 dag
  • jajce – 1 kom (2 – če sta mali)
  • sol – 1 žličko
  • poper – po okusu
  • oljčno olje
  • sesekljana sveža bazilika – po okusu

Najprej olupim in na drobno sesekljam šalotko. Olje segrejem, mu dodam šalotko in ko šalotka postekleni, ji dodam še sesekjan česen. Malo popražim in takoj, ko česen zadiši, ponev odstavim z ognja.

Krompir olupim, ga na drobno naribam (tako, kot ribam hren) in ga dam na kuhinjsko servieto. Dobro ga ožmem in ga dam v skledo. Dodam še prepraženo šalotko z česnom, jajce, nariban parmezan in sesekljano baziliko. Vse skupaj solim in popram. Dobro premešam.

Ponev dobro namažem, segrejem in dodam nekaj žlic mase. Z žlico maso lepo porazdelim in malo potlačim. Palačinko pečem na srednji temperaturi, pazim, da se mi ne zažge. Ko je rjavo zlata, jo previdno obrnem in ko je še druga stran pečena, jo prestavim na papirno servieto, da se odteče odvečna maščoba.

Pečene palačinke hranim v topli pečici, dokler niso vse pečene. Še vroče postrežem z mešano solato. Tudi zraven teh palačink se prilega popečena slanina, jajca, pečena na oko,  na žaru pečeno meso ali pa samo kisla smetana in jabolčna čežana. To pa še ni vse……malo razmislite, kaj bi vam odgovarjalo zraven!  Želim vam še samo dober tek!

Nasvet:  Tako pripravljene palačinke lahko pečete v velikosti, ki vam odgovarja. Tudi debelina je vaša stvar, res pa je, bolj bodo tanke, bolj bodo hrustljave.

 

Sorodni recepti:

Ajdove palačinke z jagodičevjem
Pečen krompir z nadevom
Krompir v oblicah
Pečene krompirjeve polovičke

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se