Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Krompirjeve palačinke

Krompirjeve palačinke so lahko odlične že na vse zgodaj. Marsikdo si jih pripravi že kar za zajtrk. Primerne pa so seveda, za kateri koli obrok.

Za pripravo potrebujem:Krompirjeva palačinka malo drugače

  • krompir – cca 1 kg

  • jajca – 2 kom

  • sol, poper

  • moko – malo

  • sesekljani peteršilj – 1 žlica (lahko tudi drobnjak)

  • olje – za peko

Opran in olupljen krompir najprej zelo na tanko naribam (kot bi ribala hren) in ga z pomočjo kuhinjske serviete dobro ožmem (odvzeti mu je potrebno čimveč tekočine). Ožetega dam v skledo, mu dodam še jajca, sol, poper, sesekljan peteršilj in malo moke.

Vse skupaj dobro premešam. Ponev malo naoljim, segrejem in nanjo položim za cca 3 žlice krompirjeve mase. Maso takoj poravnam in palačinko popečem, da postane zlato rjava. Nato jo obrnem in popečem še na drugi strani.

Pečene palačinke zlagam na papirnate serviete, da se odteče maščoba. Še vroče postrežem. Odlične so z kislo smetano in mešano solato. Ne morete zgrešiti, če boste zraven postregli jabolčno čežano. Prav tako se bo dobro ujela tudi z pečenim mesom ali popečeno slanino. Tu se naštevanje še ne konča……malo domišljije pa bo šlo!

Nasvet: velikost in debelina krompirjeve palačinke naj bo vaša izbira. Če bi želeli, da palačinke hrustajo, potem specite bolj tanke. Problemov z obračanjem in lomljenjem palačink se znebite, če enostavno pečete bolj male palačinke.

Sorodni recepti:

Hrenovke v krompirjevem testu
Njoki z zelenjavno omako
Pečen krompir z nadevom
Nadevani krompirjevi cmoki

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se