Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Krompir v pečici z zelenjavo

Krompir v pečici z zelenjavo lahko spečemo čisto samega, lahko pa mu dodamo veliko različne zelenjave, tudi meso. Najboljše je, da uporabite malo domišljije in upoštevate svoj okus. Pa bo vedno dobro teknilo.

Ena izmed možnosti priprave krompirja v pečici je tudi ta z pršutom, korenčkom in čebulo. Lahko pa kaj izmed tega tudi izpustite in dodate nekaj svojega.

Za 4 osebe potrebujemo:Pečen krompir z zelenjavo

  • Krompir – cca 1kg (to je 8 srednje debelih krompirjev)

  • Korenček – 3-4 (meni ga ni nikoli preveč)

  • Čebulo – 2 kom

    – bučke – 1 – 2 kom

  • Pršut – cca 12- 15 dag (lahko pa uporabite tudi slanino)

  • Olje – cca 1 dl (oljčnega, če je mogoče)

  • Sol, poper

  • Po želji malo rožmarina

Krompir olupimo in narežemo na večje kose. Korenček ostrgamo, prepolovimo in debelejši del razpolovimo (če imate debelo korenje, ga narežemo še na več delov). Krompir in korenje solimo (ne preveč) in malo popopramo. Damo ga v pekač in prelijemo z oljem. Pečemo pri dokaj visoki temperaturi (220). Med tem časom narežemo bučke, olupimo čebulo in jo narežemo na četrtine.  Oboje dodamo v pekač približno takrat, ko krompir in korenje pričneta dobivati na barvi. Dobro premešamo. Zdaj samo še narežemo pršut (na manjše komade) in ga skupaj z rožmarinom (cca 15 minut pred koncem pečenja) potresemo po zelenjavi v pekaču. Dobro premešamo in do konca spečemo. Na mizo damo še vroče.

Tako pripravljena jed bo odlična tako kot glavna jed z solato, ali pa kot priloga k mesnim jedem. V tem primeru pršut izpustimo.

Že spet komaj požiram slino…Pa DOBER TEK.

Sorodni recepti:

Jagodni smoothie z rabarbaro
Špinačni smoothie
Smoothie z rdečo peso in malinami
Zeleni smoothie s konopljinim semenom

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se