Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Zeljna juha

Bi danes skuhali kakšno preprosto, poceni in okusno juho? Potem lahko poizkusite z zeljno juho. Zeljna juha je zelo zdrava jed in z manjšimi spremembami sestavin, lahko dobite tudi dietno zeljno juho. Vendar takrat adijo krompir in maščoba in dober dan paradižnik in sveža paprika. Ampak o tej zeljni juhi na kakšni drugi strani.

Potrebujemo:Zeljna juha

  • Zeljna glava – ne prevelika – no odvisno, koliko prisklednikov imate;

  • Krompir – cca ¾ kg;

  • Slanina- cca 2 dkg;

  • Žlica olja

  • Žlica do dve sesekljane čebule;

  • Moka – cca 3 žlice

  • Voda – cca 3 l

  • Paprika v prahu – 1 žlička;

  • Sol;

  • Poper.

Olje segrej, dodaj na tanko narezano slanino, dobro premešaj, malo popraži in dodaj sesekljano čebulo. Ko čebula rahlo porumeni, dodaj na rezance narezano zelje (saj veš, da moraš trde dele zelja odrezati, a ne?), premešaj, posuj z mleto papriko in dodaj na kocke narezan krompir. Vse skupaj dobro premešaj in praži toliko časa, da zelje dobro uplahne. Dodaj sol in poper. (jaz dam malo soli in malo vegete). Vse skozi mešaj, da se ti sestavine ne primejo na posodo. Ko je zelje dodobra uplahnilo, ga popraši z moko, zopet premešaj in zalij z vrelo vodo. Kuhaj do mehkega. Zeljno juho lahko postrežeš tudi z kruhovimi opečenimi kockami.

Če se ti po hladilniku valja še kakšen konček kuhanega ali pečenega svinjskega mesa, ga mirno nareži na kocke in ga dodaj zeljni juhi cca 10 minut predno jo postaviš na mizo. Bo prav super!

Če ne maraš zeljno juhe zgostiti z moko, jo lahko izpustiš in na mesto nje enostavno zmečkaš nekaj v juhi že kuhanega krompirja, kar bo jed prav tako zgostilo.

Nič ne kompliciraj, naredi po svojem okusu! PA DOBER TEK!

Sorodni recepti:

Piščančja juha z širokimi rezanci
Čičerika s paradižnikom
Ocvrtki iz bučk
Zelenjavna nabodala

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se