Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Vampi po tržaško

Vampi po tržaško je predvsem (ne pa čisto) pri starejši populaciji priljubljena enolončnica. Spomnim se še mojih starih staršev, če so že kdaj jedli v kakšni gostilni, so vedno jedli vampe po tržaško. Vendar so bili tudi tisti, ki so jih pripravili doma, zelo okusni.

Za 4 osebe potrebujemo:Vampi po tržaško

  • surove vampe – cca od 60 -70 dag

  • jušna zelenjava – šopek (peteršilj, korenček, zelena..)

  • slanino – cca 5-7 dag

  • čebulo – 1 večja

  • olje – cca 5 žlic

  • česen – 3 stroke

  • drobtine – 2 zvrhani žlici

  • mleta rdeča paprika – cca ½ žličke

  • paradižnikovo mezgo – 1 zvrhana žlica

  • belo vino – ½ dl ( ali malo limoninega soka)

  • juho za zalivanje (po potrebi)

  • nastrgani parmezan – cca 4-5 dag

  • lovorjev list

  • sveži peteršilj – malo

Vampe najprej dobro očistimo in skupaj z jušno zelenjavo damo kuhati. Kuhane in ohlajene narežemo na čimbolj tanke  rezance.

Slanino narežemo na drobne kocke in jo na olju malo prepražimo. Dodamo še sesekljano čebulo, jo zarumenimo, dodamo še sesekljan česen. Premešamo, da česen zadiši in takoj dodamo rdečo papriko, še enkrat dobro premešamo, ter dodamo še paradižnikovo mezgo, drobtine, lovorjev list in narezane vampe. Premešamo in še malo popražimo. Nato še zalijemo z malo juhe in kuhamo na zmerni temperaturi še cca 30 minut. Nazadnje dodamo še vino ali limonin sok ter sesekljan peteršilj. Jed mora biti dokaj gosta.  Vampe največkrat postrežemo z naribanim parmezanom in kruhom. Pa DOBER TEK!

Sorodni recepti:

Nadevane bučke
Vampi po tržaško
Svinjska pečenka s skorjo
Kaneloni z mletim mesom

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se