Česnova juha je enostavna za pripravo, tudi če ste čisti začetnik v kuhanju. Priprava je preprosta, hitra in rezultat je prav okusen. Nekaterim ne odgovarja vonj, bojijo se slabega zadaha. Pa saj ste juho skuhali tudi za svojega partnerja, a ne? Si pa skupaj umijta še zobe, velja? Škoda bi bilo, da bi se odrekli […]
Čebulna juha
Čebulna juha godi v vseh letnih časih, zato z njo ne morete nikoli zgrešitia. Ker smo pri nas ljubitelji čebule, sem bila tega recepta res vesela. Čebulna juha je zelo okusna, poceni in hitro pripravljena jed. Priporočam jo tudi začetnikom. Za 4 osebe potrebujemo: 1,5 l mesne juhe iz kocke (če imaš »ta pravo« govejo […]
Juha iz cvetače
Cvetačo imate radi ali pa jo nimate. Mnogi je ne marajo, ampak v večini tudi vedo, da jo je kljub vsemu dobre jesti, ker je zelo zdrava. Posebno jo priporočajo tistim , ki imajo želodčne ali črevesne težave. Jaz jo obožujem in jo pripravljam na veliko načinov. Ena izmed jedi, ki jo lahko pripravite iz […]
Juha iz buč malo drugače
Juha iz buč je preprosto pripravljena jed in mislim, da je kar malo zapostavljena. Mogoče se motim? Za pripravo potrebujemo (4 osebe): Bučo – cca 1 kg Čebulo – 1 srednje velika Zelenjavne juhe – cca 1,3 l Kisle smetane – cca 2 dl Sladko smetano – cca 0,3 dl Olje – cca 2 žlici […]
Bučna juha
Ali ste vedeli, da buče sodijo med najstarejše gojene rastline? Da so jih poznali že mnogo pred fižolom in pred koruzo? Tega nisem vedela, res pa je, da sem že kot otrok bila zraven, ko sta še dedek in babica doma pripravljala bučno olje. Še zdaj imam v spominu tisti neponovljivi vonj in okus po […]
Juha iz blitve
Blitva je seveda zelo zdrava zelenjava. Lahko jo dodamo marsikateri jedi, da oplemeniti njen okus. Lahko pa seveda njen okus v jedi prevlada. In takšna je tudi juha iz blitve. Za 4 – 5 oseb potrebujemo: Blitvo – cca 500 g Paradižnik – 2 – 3 kom Čebulo – 2 – 3 kom Fižol – […]
Zabeljen fižol
Zabeljen fižol je tako preprosta jed, da je za pripravo te jedi, kar škoda besed. Pa vendar, če slučajno obstaja še kakršnakoli možnost, da tega še niste počeli… Potrebujete: fižol – količina je seveda odvisna od števila ljudi, ki bo jedlo ocvirki – nekaj žlic ali na masti prepražena čebula Če boste fižol še […]
Tople kumare
Ko rečem tople kumare, ali po domače kmečke kumare, mislim na preprosto jed, ki jo poznam že iz otroštva. Še vedno jo imam zelo rada, radi pa jo imajo tudi moji domači. Še vedno jih pripravljam tako, kot me je naučila moja mama. Pa poglejmo o čem govorim. Za 4 osebe potrebujemo cca: krompir – […]
Prekmurski bograč
Če bi želeli skuhati „ta pravi“ prekmurski bograč, potem rabite vsaj tri vrste mesa – svinjskega, govejega in divjačino. Če pa pripravite bograč malo „po domače“, lahko vzamete za pripravo samo dve ali pa celo samo eno vrsto mesa. Jaz ponavadi vzamem malo svinjine in malo govedine, divjačino pa izpustim, pa je kljub temu bograč […]
Krompirjeva juha
Navadna krompirjeva juha je ena izmed tistih jedi, ki jo resnično lahko pripravi čisto vsak. Je preprost, poceni in ob enem še dober (lahko tudi) samostojen obrok. Krompirjevo juho skuhajte tudi takrat, ko se vam zdi, da imate poln »kufer« hrane in ne veste več, kaj bi jedli. Ko boste juho pojedli, boste siti, a […]
Boranja
Ste tak ljubitelj stročjega fižola, kot jaz? Potem vam ne bo težko pripraviti boranje. Tudi to jed lahko pripravite dan prej in jo drugi dan samo pogrejete. Boranja je nasitna, zelo okusna enolončnica. Pripravljate jo lahko skozi celo leto (ko je sezona stročjega fižola, si lahko naredite zalogo v zmrzovalniku). Pa gremo na pripravo. Za […]
- « Prejšnja stran
- 1
- …
- 3
- 4
- 5
Zadnji komentarji