Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Boranja

Ste tak ljubitelj stročjega fižola, kot jaz? Potem vam ne bo težko pripraviti boranje. Tudi to jed lahko pripravite dan prej in jo drugi dan samo pogrejete. Boranja je nasitna, zelo okusna enolončnica. Pripravljate jo lahko skozi celo leto (ko je sezona stročjega fižola, si lahko naredite zalogo v zmrzovalniku). Pa gremo na pripravo.

Za 4 osebe potrebujete:Boranja

  • Svinjsko meso – cca 80 dag (lahko tudi manj)
  • Stročji fižol – cca ½ kg
  • Čebulo – 2 srednji
  • Paradižnik – 2 mesnata (ali tistega iz konzerve – ta je že olupljen)
  • Juha  za zalivanje –  ali voda
  • Česen – 1-2 stroka
  • Olje – 6 žlic (ali katere druge maščobe)
  • moko – malo (moko lahko tudi izpustimo)
  • Sol, poper

Fižol očistimo, operemo,  in ga v rahlo osoljeni vodi skuhamo. Ko je kuhan,  ga narežemo na poljubne komade.

Med tem čebulo olupimo in jo drobno nasekljamo. Paradižnik olupimo in ga narežemo na drobne kocke. Tudi meso narežemo na manjše kocke.

Najprej na razpuščeni maščobi opečemo narezano meso, dodamo še čebulo, malo popražimo, dodamo  sesekljan česen, malo pomokamo, dodamo svež ali konzerviran paradižnik, dobro premešamo in zalijemo z juho (omaka mora biti bolj gosta kot ne). Posolimo, popopramo in vse skupaj kuhamo (na mali temperaturi), dokler se meso ne zmehča.  Ko je meso kuhano mu dodamo samo še narezan in kuhan stročji fižol. Premešamo in še malo pokuhamo, da se okusi dobro prepojijo. Po potrebi še dosolimo, oz. popopramo.

Tako, ravnokar smo skuhali odličen samostojen obrok. Želim vam še samo DOBER TEK.

P.s.: Imaš vprašanje zame.Piši na facebook stran: Kaj kuhati danes?

  • « Prejšnja stran
  • 1
  • …
  • 13
  • 14
  • 15

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se