Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Krompirjeva juha

Navadna krompirjeva juha je ena izmed tistih jedi, ki jo resnično lahko pripravi čisto vsak. Je preprost, poceni in ob enem še dober (lahko tudi) samostojen obrok. Krompirjevo juho skuhajte tudi takrat, ko se vam zdi, da imate poln »kufer« hrane in ne veste več, kaj bi jedli. Ko boste juho pojedli, boste siti, a vendar se boste počutili lahkotno in prijetno.

Za 4 osebe potrebujete:Krompirjeva juha

  • Krompir – ½ kg (4 srednje debeli krompirji)
  • Slan krop – cca 1,5 l
  • Olje – 4 dag (cca 4 žlice)
  • Moko – 2 dag ( cca 2 zravnani žlici)
  • Čebule – 3 dag (2 srednje veliki)
  • Korenček – 1 korenina
  • Zeleno – mali končen
  • Peteršilj – 2 -3 vejice
  • Lovorjev list
  • Sol, poper
  • Malo kisa – po želji

V lonec nalijemo vodo in jo solimo. Krompir narežemo na kocke, korenček na bolj tanke koleščke, zeleno na drobne kockice in vse skupaj damo v vrelo vodo. Dodamo še lovorjev list in peteršilj. Premešamo, lonec pokrijemo in kuhamo na malem ognju.

Olje segrejemo, dodamo čebulo in takoj zatem še moko. Vse skozi mešamo. Pražimo na zelo mali temperaturi cca 1-2 minute. Zalijemo z malo mrzle vode, gladko razkuhamo in stresemo k zelenjavi. Če je potrebno še dosolimo in malo popopramo. Ko je krompir mehak, juho po želji malo okisamo z belim kisom. Iz juhe lahko odstranimo lovorjev list in peteršiljevo vejico – če slučajno koga to moti. Zdaj pa hitro za mizo.

Če imate za mizo kakšnega kruhovega »odvisnika«, mu le postrezite tudi z njim. Dober tek!

 

Sorodni recepti:

Zelenjavna juha s slanino
Zelenjavna juha
Zelenjavna juha z brstičnim ohrovtom
Navadna krompirjeva juha

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se