Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Krompirjev paprikaš

Krompirjev paprikaš je zopet ena izmed jedi, ki vedno prijajo. Razveselili so jo bodo tako vegetarijanci, kot »mesojedci«. Slednji, če ne gre drugače, lahko proti koncu kuhanja, v paprikaš narežejo še kako dobro (lahko krajnsko) klobaso. A meni je to narediti kar škoda…

Za 4 osebe potrebujemo približno:Krompirjev paprikaš

  • Krompir – cca 1kg (8 srednje debelih gomoljev)

  • Čebulo – 1 sesekljano

  • Papriko – 1 rdečo in 1 zeleno

  • Česen – 2 stroka

  • Mleto papriko – 1 žličko sladke, lahko malo tudi ostre

  • Moko – cca 1 žličko

  • Češnjevi paradižniki – 1pločevinka (ali kateri drugi paradižniki)

  • Zeleni del zelene – 1 vejica

  • Olje – 4 žlice

  • Sol, poper

Krompir olupimo, narežemo na krhlje in stresemo v lonec. Prilijemo toliko vode, da je krompir pokrit. Solimo in kuhamo cca 5 minut.

Papriki operemo, razrežemo na večje rezine. Česen olupimo in sesekljamo.

V drugi posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in papriko, mešamo in malo popražimo, da se zelenjava malo omehča. Krompir odcedimo in dodamo k čebuli in papriki. Premešamo in dodamo še sesekljan česen, pomešamo, potresemo z moko, premešamo in potresemo še z mleto papriko, solimo in premešamo. Dodamo paradižnike , vejico zelene, zalijemo z vodo, v kateri se je kuhal krompir in dobro premešamo. Paprikaš kuhamo na počasnem ognju še cca 20 minut. Jed je gotova, čaka še samo na lačna usta.  Pa DOBER TEK!

Sorodni recepti:

Čičerika s paradižnikom
Ocvrtki iz bučk
Krompirjeva solata z majoneznim prelivom
Zelenjavna nabodala

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se