Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Kisla juha

Ko slišite koga, da mu je »pasala« kisla juha, boste takoj pomislili, da je bil včeraj »pod gasom«. A vendar ni vedno tako. Kisla juha je jed, ki jo lahko ponudite kadarkoli, lahko jo ponudite kot predjed ali pa kot glavno jed. Nikoli ne morete zgrešiti. Vedno vas bo okrepila in s tem izboljšala razpoloženje. Zato jo radi postrežejo, kadar je noč dolga in vesela in ljudje še ne bi radi šli spat.

Tole je eden izmed mnogih receptov za kislo juho.

Za 4 osebe približno potrebujete:

  • Svinjino – cca 300g (lahko vzamete katerikoli del)Kisla juha

  • Svinjska jetra – cca 200 g

  • Česen – 2 stroka

  • Čebulo – 1 glavo

  • Lovorjev list – 2 lista

  • Korenček – 2 kom

  • Zeleno – ½

  • Svežo papriko – ½

  • Mleto papriko – 1 žlička

  • Moko – 2 žlički

  • Kis – 1 žlička

  • Kislo smetano – 1 žlička

  • Olje – cca 3 žlice

  • Mešanico začimb, nekaj zrn črnega popra

  • Malo peteršilja

Korenček, zeleno, čebulo in papriko očistimo in narežemo na kocke, česen in peteršilj na drobno sesekljamo.

Meso in jetra narežemo na manjše koščke.

Na maščobi popečemo čebulo, dodamo česen, premešamo in ko česen zadiši, takoj dodamo še korenček, zeleno, papriko, meso in jetra. Dobro premešamo in počasi dušimo, občasno po potrebi prilivamo vodo.

Ko se zelenjava poduši, jo zalijemo z cca 1,5 l vroče vode. Dodamo lovorjev list, mleto papriko (lahko jo tudi izpustimo) in začimbe po okusu.

Malo pred koncem kuhanja dodamo še mešanico vode in moke. S tem podmetom dobimo želeno gostoto.

In čisto na koncu dodamo še čisto malo kisa in smetane. Vse skupaj dobro premešamo, posujemo z sesekljanim peteršiljem in takoj postrežemo. Saj noč je še mlada, a ne? Pa DOBER TEK!

Sorodni recepti:

Štajerska kisla juha
Juha z morskimi sadeži
Juha iz lisičk
Juha iz leče

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se