Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Vampi po tržaško

Vampi po tržaško so odlična enolončnica, katero lahko pripravljamo tako kot poleti, tako po zimi. Sama jih pripravljam v malo večjih količinah in jih potem nekaj zamrznem.

Za pripravo potrebujem (za 6 oseb):Vampi po tržaško

–        Kuhane vampe – cca 1 kg (sama kupim že kuhane in narezane vampe)

–        Slanino – cca 70 g

–        Čebulo – 1 veliko

–        Česen – 3 stroke

–        Paradižnikovo mezgo – cca 20 g

–        Ostro papriko v prahu – 1 žlička

–        Drobtine – cca 40 g

–        Juha za zalivanje – cca 7 dl (lahko je narejena iz kocke)

–        Belo vino – cca 0,5 – 0,7 dl (lahko pa ga namestimo z limonovim sokom)

–        Olje – cca 40 g

–        Parmezan – cca 50 g

–        Peteršilj – šopek

–        Lovorjev list

 

Najprej segrejem olje, dodam na male kockice narezano slanino in jo malo popražim. Dodam sesekljano čebulo.

Ko postane svetlo rumena, dodam sesekljan česen. Ob stalnem mešanju takoj dodam še papriko v prahu, drobtine, paradižnikovo mezgo in lovorjev list.

Vse skupaj malo popražim in nazadnje dodam še vampe. Med mešanjem dolijem toliko juhe, da dobim precej gosto jed.

Vse skupaj še kuham cca 20 minut in po potrebi zalivam z vročo juho. Nazadnje  prilijem še vino, malo  pokuham in jed odstavim. Takoj dodam še sesekljan peteršilj.

Vampi po tržaško so samostojna jed, ki jo postrežem v globokih krožnikih. Na mizo postavim še posodico z naribanim parmezanom, ki si ga vsak postreže sam.

K tej jedi se odlično poda tudi dober domač kruh. Pa DOBER TEK ŽELIM!

Sorodni recepti:

Piščančja obara
Kunčja obara
Segedin golaž
Vampi po tržaško

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se