Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Enolončnica z brokolijem

Ugotovila sem, da imam vedno bolj rada enolončnice. To se pravi nekaj na žico.  Te jedi so po navadi hitro pripravljene, so mešanica tistih sestavin, ki jih imamo trenutno doma in so vedno dobre, če imamo le malo domišljije. In to ženske sigurno vedno imamo.  Vse te lastnosti ima tudi enolončnica z brokolijem, pa še domišljije veliko ne rabiš.

Preprosta, okusna in v dobre pol ure pripravljena enolončnica je tudi ta z brokolijem.

Če ste 4 približno potrebujete:enolončnica z brokolijem

  • Brokoli – 1 glava

  • Čebula – ne prevelika

  • Krompir – 2 srednje velika

  • Česen – 1-2 stroka

  • Zelenjavna juha ( iz kocke) – cca 1,5 l 

  • Olje (če je le možno naj bo oljčno) – cca 2 – 3 žlice

  • Sir (če je možno naj bo gorgonzola) – po želji – jaz ga dam cca100 g

  • Poper, sol (ali mešanica začimb)

Predpriprave so najdaljše, saj je potrebno čebulo in česen na drobno sesekljati, krompir olupiti, ga narezati na kose in opran brokoli razdeliti na cvetove.

Zdaj pa glavna priprava. Na ne preveč vročem olju popražite čebulo, samo da postekleni, dodajte česen, ga na hitro popražite in takoj dodajte na kose narezan krompir. Premešajte in na malem ognju pražite še cca 2-3 minute, nato zalijte z toliko juhe, da bo zelenjava dobro pokrita.

Ko je krompir že skoraj mehak, dodamo še brokoli. Dobro premešamo. Enolončnica se naj kuha na ne preveč močnem ognju tako dolgo, da bo zelenjava mehka (ko je krompir kuhan je vse ostalo tudi kuhano). Zmehčano zelenjavo precedite in jo pretlačite z paličnim mešalnikom. ( če nimate paličnega mešalnika – potem pa se znajdite kako drugače). Zmes vlijete nazaj v juho, v kateri se je zelenjava kuhala, dodajte še pretlačeno gorgonzolo in malo še pokuhajte. Če je potrebno, enolončnico še dosolite in popoprajte.

Če imate radi kislo smetano, jo lahko dodate čisto na koncu. Premešajte in veselo za mizo. Ja, pa ne sami, prej morate še ostale poklicati.     PA DOBER TEK!  

Ja, še tole. Ni vam potrebno vedno pretlačiti vso zelenjavo, naslednjič lahko pustite nekaj brokolija celega. Če želite bolj gosto enolončnico, potem dodate manj juhe, če pa dodate še več tekočine, pa dobite že kar brokolijevo juho. Juhuuu, kako enostavno! 

Sorodni recepti:

Vampi po tržaško
Krompir v oblicah
Pečene krompirjeve polovičke
Enolončnica s kolerabo

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se