Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Telečja obara

Telečja obara je ena iz med jedi, ki jo pogosto strežejo k ajdovim žgancem.

Za pripravo telečje obare (za 4 ljudi potrebujem):Telečja obara

  • teletino – cca 60 dag (priporočljivo meso: vrat, pleča, prsi)
  • voda – 1 ½ l (lahko tudi juha iz kocke)
  • korenček – 2 srednje velika
  • zeleno – 1 droben gomolj
  • peteršiljevo korenino – srednje veliko korenino
  • cvetačo – polovica manjše cvetače
  • olje – cca 4 žlice
  • česen – 3 stroke
  • moko – 3 žlice
  • lovorjev list – 1 – 2 lista
  • limonina lupinica
  • majaron (po želji)
  • belo vino (ali domači kis)
  • sol, poper

Meso operem, osušim in narežem na manjše kose. Vso zelenjavo očistim in operem. Korenček, zeleno in peteršiljevo korenino narežem na drobne kockice, cvetačo razdelim na manjše cvetke. Narezano meso in zelenjavo dam kuhati v hladno vodo in solim. To pustim počasi vreti cca pol ure. Med tem naredim prežganje. Na olju najprej malo popražim moko, dodam sesekljano čebulo. Malo še popražim, dodam še sesekljan česen. Takoj, ko česen zadiši, zalijem z malo vode. Gladko razmešam in vlijem v obaro. Dodam še lovorjev list, limonino lupinico, majaron in malo popra. Premešam in na malem ognju kuham do mehkega. Tik predno postrežem, obaro oplemenitim še z belim vinom ali kisom. Najboljša priloga k obari so ajdovi žganci.

Nasvet.: Če imamo radi krompir, lahko kakšnega razrežemo na kocke in ga damo kuhati skupaj z ostalo zelenjavo.  Če se vam zdi obara preredka, lahko zmečkamo kakšen krompir.

Sorodni recepti:

Piščančja obara
Kunčja obara
Svinjska obara

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se