Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Mlinci

Mlinci so okusna priloga, ali pa tudi dobra samostojna jed. Kadar jih pečem, jih vedno naredim nekaj več.

Za mlince potrebujem:Mlinci

  • moko – cca 40 – 45 dag

  • jajca – 2 kom

  • vode – malo

  • ocvirke ali zaseko

Najprej iz moke, jajc in vode zamesim bolj trdo testo, ki ga malo pustim počivati. Nato ga razvaljam (z valjarjem) na krpe, ki so lahko poljubne oblike. Važno je, da so enakomerno tanke.

Te krpe potem bolj sušim kot pečem. Nato zavrem vodo in vanjo stresem na manjše kose nalomljene mlince. Premešam in jih v vreli vodi pustim le malo časa (lahko pa jih tudi samo prelijete z vročo vodo in jih prav tako malo pustite, da se namočijo). Nato jih s penovko poberem iz vode, jih naložim v servirno posodo in zabelim z razpuščenimi ocvirki ali zaseko.

Kadar skuham veliko mlincev, jih zabelim po plasteh, tako, da ocvirki niso samo na površini. Mlince lahko postrežemo kot prilogo različnim jedem, odlično se podajo k pečenemu piščancu, prav tako k svinjski pečenki (takrat jih lahko zabelimo kar z pečenkino mastjo).

Prav tako jih nekateri zabelijo z kislo smetano, skuto ali makom, lahko jih pa jemo tudi klasično zabeljene in zraven samo zeleno solato. Vsakem primeru bodo okusni. Pa DOBER TEK!

Nasvet: Mlince lahko sušite na več načinov. Včasih so gospodinje pripravljale mlince takrat, ko so pekle tudi kruh. Kajti po peki kruha, so v peči osušile še mlince. Zdaj je te možnosti bolj malo, zato jih jaz posušim, oziroma malo popečem kar na električni plati. Malo se sicer kadi, ampak nič posebnega. Mlince lahko tudi nadevate v nizek pekač in jih posušite v pečici. Skratka najdite način, ki vam bo odgovarjal. Lahko pa mlince tudi kupite in jih potem samo poparite in zabelite. Ja, to pa je najhitrejši način za pripravo mlincev!

Sorodni recepti:

Krompir v oblicah
Pečene krompirjeve polovičke
Krompirjevi krapi s skutinim nadevom
Krompirjevi cmoki s prekajeno svinjino

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se