Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Kuhan kostanj

Kuhan kostanj ni samo okusen „sad“ narave, ampak je tudi odličen vzrok za druženje s prijatelji ali z družino. Lahko ga nabiramo skupaj, pa tudi, ko je na mizi kuhan, je prav lepo, če smo v družbi. Tako je še veliko slajši, kot pa če ga uživamo sami.Kuhan kostanj

Mi doma kostanj najprej pustimo dva do tri dni odležati, da se malo „spočije“, kajti tako je veliko bolj okusen. Naložim ga v gajbice in ga za cca 2 dni postavim v temen prostor. Vendar, bodite previdni, če ga boste pustili dalj časa, ga lahko napadejo črvi in adijo kostanjeve dobrote. Zato priporočam samo dva do tri dni.

Kostanj dam kuhati v posodo in ga zalijem z vodo – toliko, da je ves kostanj z njo dobro pokrit. Posodo pokrijem in če opazim, da je voda izhlapela, jo dolijem. Kostanj ne sme gledati iz vode, ker tisti kostanj potem ne bo kuhan. Kuham ga cca 1 uro, nato enega poizkusim, da vidim, če je mehak. Ko je kuhan, ga odstavim in ga pustim kar v vodi, v kateri se je kuhal, da se malo ohladi. Ravno toliko, da ga lahko pričnemo jesti. Radi imamo zelo toplega, zato ga odcedim tik predno gremo za mizo. Več nas je, tem bolj veselo je lupljenje. Vsak dobi kratek nož in si ga lupi vsak sam, razen otrok seveda. Lupimo si ga tako, da najprej odrežemo tisti ravni del kostanja (to je tisti del, s katerim se kostanj drži „ježka“), potem pa gre enostavno naprej. Zraven je odličen mošt, če ga nimamo, je pa prav tako dober tudi čaj. Pa veselo druženje vam želim.

Sorodni recepti:

Rdeče zelje s kostanji

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se