Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Zelenjavna nabodala

Na pikniku se vedno najde tudi kdo, ki ne mara mesa. Za takšne ljudi vedno pripravim tudi zelenjavna nabodala. Pri tem si res dam duška. Izberem res raznovrstno, za žar primerno zelenjavo, včasih dodam tudi sadje.

Za pripravo potrebujem:Zelenjavna nabodala

–        Zelenjavo – (bučke, čebula, paradižnik, paprika, lahko tudi šampinjone, itd…)

–        Sol

–        Palčke za nabodala (kovinske ali lesene)

Zelenjavo primerno operem in narežem na približno enako velike kose. Tako narezane kose izmenično nabodem na palčko in jih položim na ne preveč vroč žar. Nabodala večkrat obrnem, tako, da se lepo popečejo okrog in okrog.

Popečeno zelenjavo dam na krožnik in jo malo posolim.

Zraven lahko postrežemo vse vrste ocvrtega krompirja, pa tudi dušeni riž.

Zelenjavna  nabodala  je  hitro pripravljen in zelo zdrav obrok.  Nabodalo lahko popečemo tudi v ponvi.

Palačinke polnjene z bučkami

Palačinke polnjene z bučkami so lahko odlična predjed, ali pa lahka večerja.

Za 4 osebe potrebujete:Palačinke z bučkami

  • Mleko – ½ l (mleko lahko delno zamenja voda)

  • Moka – cca 25 dag

  • Jajci – 2 kom

  • Sol – malo

  • pecilni prašek – malo

  • malo masla

    Nadev:

  • bučke – cca 1/2“ kg – mlade

  • česen – 2 stroka

  • sir – cca 15 dag gorgonzole (lahko tudi kateri drugi sir)

  • sveži peteršilj – šopek (nekaj vejic bomo rabili za vezanje palačink)

  • maščoba- malo

  • sol, poper

Najprej naredim testo za palačinke.

Jajca najprej razžvrkljam, prilijem mleko, malo solim in postopoma dodajam moko, zmešano z malo pecilnega praška. Vse skupaj zmešam (z mikserjem) v gladko testo, ki ga dam počivati v hladilnik za cca ½ ure.

Ponev namažem z malo masla in iz spočitega testa spečem tanke in malo večje palačinke.

Pripravim še nadev.

Bučke dobro operem in jih narežem na tanka kolesca. Maščobo segrejem in na njo dam narezane bučke. Malo jih popražim in ko pričnejo dobivati barvo, dodam še sesekljani peteršilj, sesekljani česen in sir. Solim in popram, premešam in dušim še tako dolgo, da se sir razpusti.

Tako pripravljene bučke porazdelim po palačinkah. Iz vsake palačinke naredim „mošnjiček“, ki ga zvežem z peteršiljevo vejico ali pa z drobnjakom.

Palačinke polnjene z bučkami ponudim z poljubno solato, ali pa kot prilogo k mesnim jedem. V vsakem primeru bodo odlične.

Dober tek želim

 Nasvet:

– namesto bučkinega nadeva lahko uporabite tudi nadev iz praženih gob – jurčki so še posebno dobri.

Njoki z zelenjavno omako

Njoki z zelenjavno omako so okusna brezmesna jed, ki je zelo dobrodošla na naših mizah.

Za 4 osebe potrebujem:Njoki z zelenjavno omako

  • krompirjeve njoke – cca 80 dag (kupljene ali doma narejene)

  • jajčevec – 1 kom

  • bučke – 2 srednje veliki

  • češnjev paradižnik – cca 30 – 40 dag

  • česen – 1 stroka

  • parmezan – malo (ali kateri drugi naribani sir)

  • olivno olje – malo

  • svež timijan

Njoke skuham v osoljeni vodi.

Jajčevec operem in narežem na kocke. Prav tako operem in na lističe (ali pa na kocke) narežem oprani bučki. Paradižnik operem in prerežem na pol. Česen olupim in sesekljam.

Olje segrejem in mu dodam narezan jajčevec. Malo popražim in mu dodam še narezani bučki in češnjev paradižnik.

Vse skupaj pražim še cca 2 minuti, dodam še česen, vejico timijana, popopram in solim. Dobro premešam in na malem ognju dušim še cca 10 minut, da se okusi dobro prepojijo.

Tako pripravljeni omaki dodam ocejene njoke, premešam, porazdelim na porcije in potrosim z naribanim sirom.

Dober tek želim!

Nasvet:

– Doma pripravljeni krompirjevi njoki so veliko boljšega okusa, kot pa kupljeni.  Zato se izplača malo potruditi in jih sam narediti.

  • « Prejšnja stran
  • 1
  • 2

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se