Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Zvitki z beluši

Če dobite obisk, ko je sezona belušev (špargljev), naj bodo vaša predjed zvitki z beluši.

Najboljši so čisto mladi, tem le potrgamo liste. Če pa so starejši, potem jim moramo leseni del odstraniti, tisti del, ki pa ostane, pa celega olupiti.

Na eno osebo vzamemo po 2 zvitka (vem, da bi jih pojedli več, ampak saj to je šele predjed!)

Za vsak zvitek rabimo:Zvitki z beluši

  • Rezino pršuta (ali šunke)

  • Rezino sira – najboljši je ementalec – ni pa nujno

  • Špargelj– 1 kom

  • Malo maščobe

Priprava je zelo enostavna. Očiščene in če je potrebno olupljene šparglje damo kuhat v soljeno vodo in jih kuhamo cca 10 minut. Ko so kuhani, jih oblijemo z hladno vodo in jih damo na cedilo, da se odtečejo.

Pečico segrejte na 250 st.C. Pekač naoljite ali namažite z maslom.

Na vsako rezino pršuta, položimo rezino sira, na sir pa po en kuhan špargelj. Vse skupaj zvijete in položite na namaščen pekač (konec zvitka naj bo na dnu pekača) in zvitke pečete cca od 15 – 20 minut. Ko so pečeni, jih takoj ponudite.

Zelo dekorativno in seveda zelo okusno bo, če boste zraven postregli še na rezine narezane, malo posoljene in olivnim oljem pokapljane paradižnike.

Sorodni recepti:

Ocvrtki iz bučk
Paradižnik polnjen s tuno
Popečeni jurčki
Zvitki iz pečene paprike

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se