Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Špageti z bolones omako

Testenine so tisto živilo, ki kakor koli ga pripravimo, ne moremo zgrešiti. Vedno so okusne. Pri nas doma so najbolj priljubljeni špageti z  bolones omako. Pa poglejmo kako jo pripravim.

Za 4 osebe potrebujemo približno:Špageti z bolones omako

  • Mleto mešano meso – cca ½ kg

  • Špageti – cca 40 dag(lahko so tudi polnozrnati)

  • Olje – cca 5 žlic

  • Čebulo – 1 veliko

  • Česen – cca 4 stroke

  • Juha – za zalivanje (lahko je iz kocke, lahko je pa tudi samo voda)

  • Moka – cca 2 žlici

  • Paradižnikova mezga – cca 3 žlice (ali domači sesekljani paradižniki)

  • Lovorjev list

  • Sol, poper

  • Parmezan – po želji

Špagete skuhamo v malo slanem kropu, vendar pazimo, da niso preveč kuhani. Kuhane odcedimo in na hitro oblijemo z mrzlo vodo, da se ne sprimejo.

Medtem časom čebulo olupimo in jo sesekljamo. Na segretem olju jo malo popražimo in dodamo mleto meso. Dobro premešamo in še malo popražimo. Posolimo, popopramo in dodamo lovorjev list. Premešamo in potresemo z moko. Ponovno premešamo, dodamo paradižnikovo mezgo in zalijemo z toliko juhe, da dobimo takšno gostoto omake, kot želimo. Meni je všeč gosta omaka, da se dobro oprime špagetov. Posodo pokrijemo in še kuhamo na počasnem ognju cca 15 min. Po potrebi še solimo in popopramo. Tako,  okusna omaka je pripravljena za srečanje z špageti. Pri nas si vsak sproti nadeva na krožnik špagete in polije z omako. Še za boljši okus, si jih na koncu lahko potresemo z parmezanom. Ali pa tudi ne.

Gremo jest… Pa DOBER TEK!

P.s.:

Če le imam doma kakšno konzervo (ali kozarec) kuhanega graha in korenčka, jo obvezno pridam (pa ne zaprto) omaki cca 5 minut predno jo postrežem. Njami ,njami….

Nič pa ne bo narobe, če boste sami vključili v glavi program domišljije in takrat je vse možno, a ne!  

Sorodni recepti:

Testenine s špinačnim pestom
Testenine z špinačo in orehi
Špageti carbonara
Nadevane bučke

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se