Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Palačinke z jurčki

Palačinke z jurčki so odlična predjed, ali pa samostojen obrok. Kakor koli jih boste postregli, vedno bodo dobra izbira (v primeru, če ste nabrali strupene, boste verjetno imeli kak problem…).

Za 4 osebe potrebujemo:Palacinke z jurcki

  • Moko – cca 250 g

  • Jajci – 2 kom

  • Mleko – 4 dl

  • Mieralna voda – cca 1 dl (če je nimate, dajte navadno ali pa več mleka)

  • Sveže jurčke – cca 300 g (ni nujno, da so jurčki, niti da so sveži)

  • Por – 1 steblo – beli del

  • Sladko smetano – cca 1 dl

  • Peteršilj – šopek

  • Sol, poper

  • Olje (ali druga maščoba)

Najprej se lotimo testa za palačinke. V visoko posodo vlijemo mleko in mineralo vodo. Dodamo jajci in malo soli. Z mikserjem malo premešamo ter dodamo še moko. Vse skupaj premešamo v gladko tekoče testo, ki naj počiva cca od 20 do 30 minut (da se moka napne). To maso potem premešamo in spečemo tanke palačinke.

Med tem gobe narežemo na lističe, por na tanka kolesca. Na segreto maščobo najprej damo narezani por in ko malo postekleni, dodamo še narezane gobe. Posujemo z narezanim peteršiljem in vse skupaj dušimo tako dolgo, da se voda, ki se je med dušejem natekla, izpari. Potem gobe posolimo, popopramo in pričnemo postopoma prilivati sladko smetano. Večkrat premešamo in dušimo cca 10 do 15 minut. Na koncu lahko dodamo tudi žlico kisle smetane, ni pa nujno.

Z tem nadevom napolnimo palačinke in jih zložimo na segrete servirne krožnike. Postrežemo jih z poljubno solato. Pa DOBER TEK!

P.s.:

Če ste ljubitelji kisle smetane, jo lahko date na vsako palačinko po eno žlico. To bo veselica!

Sorodni recepti:

Krompir v oblicah
Pečene krompirjeve polovičke
Enolončnica s kolerabo
Polenta s paradižnikom

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se