Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Hobotnica v solati

 

Hobotnica v solati je pogosto jed, ki jo pripravljamo v poletnih dneh kot predjed (super je tudi pozimi, da ne bo pomote) in je odličen uvod k glavni jedi. Res pa je, da ne boste ničesar pogrešali, če bo takšna solata čisto samostojen obrok.

Za 4 osebe potrebujemo:Hobotnica v solati

  • hobotnico – cca 1 kg

  • zelene olive v slanici – cca 200 g

  • čebulo – 1 srednje veliko

  • peteršilj – sveži nekaj vejic

  • limono – 1 kom

  • suho vino – 1 kozarček (malo za solato, malo zase)

  • olivno olje

  • sol, poper

Najboljše je, če lahko nabavimo že očiščeno hobotnico. Če to ni mogoče, potem jo očiščimo sami. To naredimo tako, da hobotnico skozi odprtino pri glavi obrnemo vrečo, odstranimo drobovje, odrežemo oči in žvekalo. Potem jo dobro operemo, damo v lonec, zalijemo z mrzlo vodo (voda mora pokriti hobotnico), malo posolimo (ne preveč, da ne bo hobotnica potem trda) in pokrito kuhamo (potem, ko voda že zavre) še cca 1 uro, na malem ognju. Potem lonec odstavimo in pustimo, da se hobotnica v loncu ohladi.

Čebulo olupimo, narežemo na kolobarje in jo posteklenimo na olju. Dodamo odcejene olive, dobro odcejeno in na male koščke narezano hobotnico, po okusu posolimo in popopramo, prilijemo saj pol kozarčka belega vina. Na močnem ognju vse skupaj malo podušimo, da se okusi prepojijo in da vino izpari. Limono prerežemo, ožmemo in vse sestavine pokapljamo z sokom limone. Posujemo še z sesekljanim peteršiljem in takoj postrežemo.

Hobotnica v solati bo vedno dobrodošla, ne glede na to, kdo bo za mizo! Pa DOBER TEK!

Sorodni recepti:

Ocvrtki iz bučk
Paradižnik polnjen s tuno
Ocvrti lignji
Popečeni jurčki

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se