Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Špinača

Kot otrok je nisem posebno marala, pravzaprav jo nisem hotela niti poizkusiti. V to sem bila primorana, ko so mi pri šolskem kosilu dali hrenovko v špinačo. Za tiste čase je še bila hrenovka zakon. Od takrat naprej je zame zakon špinača.

Za 4 osebe potrebujemo:Špinača

  • Špinačo – cca ¾ kg

  • Moko – cca 3 dag (2 zvrhani žlici)

  • Olje – 5 dag (5 žlic)

  • Česen – vsaj 3 stroke

  • Mleko – za zalivanje (količina je odvisna od tega, kakšno gostoto špinače bi radi)

  • Sol, poper

Špinačo najprej operemo in jo damo kuhat v vrelo vodo. Kuhamo jo cca 5 minut, nato jo odcedimo. Ko se malo ohladi, jo zelo drobno sesekljamo.

Medtem časom pripravimo prežganje. Na ne preveč vroče olje damo sesekljan česen, takoj ko zadiši, dodamo še moko in na malem ognju pražimo le malo časa. Dodamo sesekljano špinačo in ob stalnem mešanju, postopoma zalivamo z mlekom (nekateri zalivajo z vodo ali juho), da dobimo takšno gostoto, ki nam odgovarja. Solimo in malo popopramo. Premešamo in malo še pokuhamo in že je pripravljena za na mizo.

Meni se zgodi, da mi je tako pripravljena špinača čisto dovolj za samostojen obrok. Za ostale (in kdaj pa kdaj tudi zame) pa zraven postrežem še  pire krompir  in za »mesojedce« tudi pleskavico ali kuhano hrenovko. K špinači in pireju se odlično prilegajo tudi jajca, pečena na »oko«. Pečeno jajce damo kar že na krožnik nadevamo špinačo. Otroci vam bodo hvaležni.

A že gremo jest? Jaz bi že… Pa DOBER TEK!

Sorodni recepti:

Bananin smoothie s konopljinimi semeni
Špinačni smoothie
Testenine s špinačnim pestom
Testenine z špinačo in orehi

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se