Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Piščanec v sladki smetani

Tako pripravljenega piščanca imam jaz osebno zelo rada. Za zelo malo dela, dobimo izjemno okusno jed. Če ga še niste poizkusili in imate radi piščančje meso, potem to morate storiti.  Piščanec v sladki smetani je lahko odlično nedeljsko kosilo!

Recept bo napisan za pripravo celega piščanca. Da je jed pripravljena še hitreje, lahko piščanca tudi razrežemo. Seveda vi lahko uporabite samo pol piščanca, ali pa posamezne dele piščanca

Pa gremo na delo:

  • Piščanec – cca 1,2 kg ( jaz običajno spečem celega)

  • Sladka smetana – cca 3 lončke (smetane naj bo v pekaču vsaj za prst visoko)

  • Sol, poper, malo vegete

Piščanca dobro očistimo in celega (tudi po notranjosti) malo posolimo, popopramo in na zadnje ga še malo posujemo z vegeto (ali z katero drugo mešanico začimb). Če teh dodatnih začimb ne marate, potem piščanca samo malo bolj posolite. Začinjenega piščanca damo v primerno velik pekač in celega prelijemo z smetano.

Piščanca pečemo v pečici segreti na 180 st.C, približno 1 uro in 15 minut. Če je piščanec težji, ga pečemo dlje. Med pečenjem ga večkrat polijemo z smetano in ga enkrat med peko tudi obrnemo, da je lepo zapečen na obeh straneh. Pečenega razrežemo na poljubne dele in ga zložimo nazaj v omako. K taki jedi se odlično prilega dušen riž ali pa skutini štruklji. In ne pozabite še na solato. Tole vam bo pa sigurno teknilo tudi kot nedeljsko kosilo. Pa DOBER TEK.

P.s.

Malo težjemu razrezu pečenega piščanca se boste sicer izognili, če boste piščanca razrezali predno ga boste spekli. Na tak način si prihranite tudi malo časa, peka bo trajala samo cca 30 – 35 pinut.

Sorodni recepti:

Špageti carbonara
Nadevane bučke
Majonezni solatni preliv
Svinjska pečenka s skorjo

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se