Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

GOVEJI GOLAŽ

Kadar imam malo več časa, večkrat skuham goveji golaž. Vedno ga skuham kar nekaj več. Običajno ga potem naslednji dan, uporabim za pripravo makaronovega mesa, rižote ali pa ga spravim v skrinjo, za tiste čase, ko se mi ne ljubi ravno kuhati, ali pa imam problem z časom. Se splača, vam povem…

Recept je pripravljen za cca 4 ljudi, vi pa lahko količine tudi podvojite ali potrojite, tako, kot naredim jaz.

Potrebujemo:Goveji golaž

  • Govedine – ½ kg

  • Čebule – ½ kg

  • Česen – jaz ga dam kar celo glavo, kajti v golažu ga ne more biti nikoli preveč (vi lahko količine zmanjšate)

  • Olje – 5 dag (cca 5 žlic)

  • Mleto papriko – 1 – 2 dag (mala žlička

  • Paradižnikovo mezgo – cca 2 dag (1 zvrhana žlica)

  • Lovorjev list

  • Majaron – malo

  • Kumino – cca 1 žličko

  • Moko – 1 žlico (lahko jo tudi izpustimo)

  • Juha za zalivanje mesa (lahko uporabite tudi samo vodo)

  • Po želji vino – cca 1 dl(rdečega ali črnega)

  • Sol, poper

Najprej narežemo meso na poljubne koščke, čebulo olupimo in jo sesekljamo. Česen olupimo in skupaj z kumino drobno sesekljamo.

Najprej na maščobi posteklenimo čebulo, dodamo meso, ga popražimo, solimo in popopramo. Dobro premešamo, dodamo česen z kumino. Premešamo. Ko česen zadiši, meso posujemo z moko (lahko jo izpustimo) in mleto papriko (jaz dodam tudi mali ščepec čilija v prahu). Zalijemo z juho ali vodo. Premešamo, dodamo paradižnikovo mezgo, majaron in lovorjev list. Ponovno dobro premešamo, pokrito dušimo na malem ognju cca 2 uri. Vmes večkrat premešamo, moramo paziti, da se nam jed ne zažge. Če je potrebno (odvisno kakšno gostoto golaža bi radi imeli) večkrat prilijemo malo juhe ali vode. Po želji okisamo še z vinom ali limoninim sokom.

Nekateri poberejo meso iz lonca, da lahko pretlačijo omako. Ker nas čebula ne moti, jaz omako pustim takšno kot je. Goveji golaž lahko jemo tudi samega, z črnim kruhom. Odličen pa je tudi z polento, pire krompirjem, testeninam, kruhovo rulado in še s ščim… Zdaj pa hitro jesti, zaslužili ste si… Pa DOBER TEK

Sorodni recepti:

Nadevane bučke
Vampi po tržaško
Svinjska pečenka s skorjo
Pečene krompirjeve polovičke

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se