Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Enostavno testo za pico brez glutena

Zadnje čase opažam, da ima veliko ljudi težave z glutenom. A to ne pomeni, da se morajo odreči vseh tistih jedi, ki vsebujejo gluten, ampak morajo samo paziti na sestavine posameznih živil. To se pravi, da morajo sestavine z glutenom, zamenjati z sestavinami brez glutena.

Enostavno testo za pico brez glutena

Tako si lahko tudi  ljubitelji pic, doma pripravijo odlično testo za pico brez glutena.

Za izdelavo potrebujem:

  • Brezglutensko moko – cca 30 dkg
  • Mlačno mleko – cca 2 dl
  • Sveži kvas – ½ kocke
  • Sol – 1 mala žlička
  • Sladkor – 1 mala žlička
  • Olje – 1 mala žlička (lahko je olivno)

Priprava testa za brezglutensko pico

V skledo stresem moko in na sredini sklede naredim malo jamico. Mleko malo pogrejem in v njem raztopim kvas in žličko sladkorja. Vso tekočino vlijem v jamico v skledi. V jamico vlijem še žličko olja.

Ob jamici posujem sol in počasi pričnem mešati vse sestavine skupaj.

Ko je testo voljno in se ne oprijema več rok, ga dam v namaščen pekač in ga takoj razvlečem po pekaču.

Razvlečeno testo namažemo z pripravljeno paradižnikovo omako in z poljubnimi dodatki.

Pripravljeno pico dam v pečico, ki sem jo predhodno segrela na 250 st.C.  Pečem jo cca 10 minut.

Kaj dati na pico?

  • Poleg paradižnikove omake lahko dodamo poljubno zelenjavo (artičoke, paradižnik, rukolo, olive, rdečo čebulo… itd.)
  • Če ste ljubitelji sira, dodajte obilico mocarele ali vašega najljubšega sira. V kolikor imate težave s prebavo laktoze, uporabite sir brez laktoze.
  • Če želite dodati nekoliko kraškega priokusa, dodajte pici še nekaj rezin pršuta. Za ohranitev okusa pršuta, le tega dodajte na že pečeno pico.

Nasvet:

  • Brezglutensko moko lahko zamenjate tudi z riževo moko;
  • Testo lahko zmešate tudi z mikserjem;
  • Če boste testo težko razvlekli z rokami, lahko to storite z žlico, ki jo boste večkrat namočili v hladno vodo;
  • Namesto da bi pekač namazali z oljem, ga lahko obložite z peki papirjem in po njem raztegnete testo;
  • Testo za pico brez glutena ne vzhajamo , ampak ga takoj raztegnemo, obložimo in damo v pečico.

Sorodni recepti:

Testo za pico

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se