Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Lovska juha

Imate lovski nagon? Nikar se ne bojte, lovska juha bo kljub vsemu lahko na mizi. Res pa je , da boste morali naloviti kar nekaj sestavin, ki jih potrebujete za juho. Ampak ne bo vam bo žal, če si boste vzeli nekaj več časa, da boste v miru pripravili to jed.

Za 4 – 6 oseb približno potrebujete:Lovska juha

  • Goveje meso – dobrih 500 g

  • Marinirane jurčke – cca 150 – 200g (morajo biti sveži, najboljše, da jih greste zjutraj nabirat v gozd, drugače bo pa tržnica hitrejša izbira)

  • Mesno slanino

  • Česen – 3 stroki

  • čebulo – 1 velika ali dve manjši)

  • moko – 3 žlice

  • paradižnikov pire – cca 2 žlici

  • govejo juho – cca 1,5 l (lahko iz kocke)

  • mleto papriko – cca 1,5 žličke

  • črno vino – cca 3 dl

  • sesekljan peteršilj – 1 žlica

  • lovorjev list – 2 -3 lista

  • sladkor – slabi 2 žlički

  • olje – cca 0,5 dl

Na kocke narežite čebulo, govedino in slanino, česen sesekljajte.

Čebulo popecite na malo olja, dodajte slanino in govedino, ter še malo popecite.

Lonec umaknite z ognja, dodajte sesekljan česen, mleto papriko in moko, dobro premešajte in postavite lonec nazaj na ogenj. Vse skupaj mešajte še cca minuto, potem zalijte z juho in kuhajte na zmernem ognju tako dolgo, da bo meso kuhano.

Nato dodajte črno vino, paradižnikov pire, gobe, lovorjeve liste, sladkor, dobro premešajte, poizkusite in začinite po vašem okusu. Nadaljujte z kuhanjem še cca 10 – 15 minut.

Tako, lovska juha je pripravljena. A ne, da ni bilo tako hudo? Seveda priprava malo traja, ampak sigurno imate koga, ki vam bo z veseljem pomagal pri kuhi. Verjetno je v steklenici še kaj črnega vina, natočita si, in uživajta pri kuhanju. Pa na zdravje!

Sorodni recepti:

Piščančja juha z širokimi rezanci
Nadevane bučke
Vampi po tržaško
Svinjska pečenka s skorjo

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se