Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Cesarski praženec

Cesarski praženec je bil prvotno zamišljen (v davnih, davnih časih) kot sladica. Za marsikoga to še vedno je. Običajno pa se postreže za kosilo ali  večerjo.

Za pripravo potrebujemo:Cesarski praženec

  • mleko – cca ½ l

  • moko – 400 g

  • jajca – 4 kom

  • sladka smetana – cca 1,5 dl (lahko jo tudi opustimo in damo nekaj več mleka)

  • sladkor – po želji

  • sol – ščepec

  • mineralno vodo- malo (da bo praženec  bolj rahel)

  • rozine – po želji (lahko jih tudi namočite v rum)

  • maslo

Beljake ločim od rumenjakov. Beljake stepem v trdi sneg, rumenjake razmešam z mlekom. Dodam še oprane in osušene rozine, sol, sladkor, mineralno vodo in smetano. Vse skupaj dobro premešam. Na zadnje masi še postopoma in počasi dodam sneg (mešam z kuhalnico).

Ponev namažem z maslom in vanjo vlijemo del pripravljenega testa. (cca 3-5 mm debeljine). Pečem na srednji temperaturi tako dolgo, da se spodnja stran lepo zapeče.

Palačinko previdno obrnem in s pomočjo kuhalnice in vilice lepo na drobno narežem.

Koščki morajo biti okrog in okrog lepo zapečeni.

Pripravljeni praženec nazadnje lahko posujemo z mletim ali navadnim sladkorjem.

Cesarski praženec največkrat postrežem z jabolčno čežano, različnimi kompoti ali pa kar z marmelado.

Dober tek vam želim.

Nasvet: nekateri dodajo masi tudi sir mascarpone,  mlete orehe, grobo sesekljane mandlje…itd. Vse po okusu.

Sorodni recepti:

Pustni krofi
Pecivo na suho
Jagodni tiramisu
Češnjev zavitek

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se