Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Nadevani krompirjevi cmoki

Če nam ostane kaj pečenega (ali pa kuhanega) mesa, ga lahko dobro porabimo. V kombinaciji z krompirjevim testom, bodo nastali okusni nadevani krompirjevi cmoki.

Za pripravo rabim:Nadevani krompirjevi cmoki

  • krompir – cca 8 malo večjih krompirjev (cca 1 kg)
  • moko – 30 dag – ostro (vsaj polovico)
  • jajca – 2 kom (malo večja)
  • maslo – 3 velike žlice
  • kislo smetano – 1 velika žlica
  • sol

Za nadev:

  • pečeno meso – cca 20 dag (lahko pečenkini ostanki)
  • čebulo – 1 kom
  • zelen peteršilj
  • maščoba
  • drobtine (ali čebula)

Krompir skuham in ga pretlačim (uporabim stiskalnico za krompir). Še toplemu dodam maslo, jajce, malo soli in kislo smetano. Na grobo premešam.

Na delovno povšino posujem moko in na njo položim krompirjevo zmes. Vse skupaj zelo na hitro premesim v gladko testo.

Testo razvaljam (debeljina cca 1 cm) na štirikotnike (cca 10x10cm). Na vsak štirikotnik dam polno žličko nadeva in naredim cmok.

Cmoke skuham v slanem kropu (cca 15 minut), jih odcedim in dam v servirno posodo. Zabelim jih z prepraženimi drobtinami ali pa z prepraženo čebulo. Zraven  lahko ponudim kislo zelje ali pa poljubno solato.

Priprava nadeva:

– Nadev si pripravim medtem, ko se krompir še kuha. Pečeno meso zmeljem ali pa zelo na drobno narežem. Na maščobi prepražim sesekljano čebulo in ko postekleni, dodam še zmleto meso, sesekljan peteršilj in malo soli. Premešam, malo popražim in odstavim.

Želim vam dober tek!

 

 

Sorodni recepti:

Hrenovke v krompirjevem testu
Njoki z zelenjavno omako
Pečen krompir z nadevom
Krompirjevi krapi s skutinim nadevom

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se