Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Pečene krompirjeve polovičke

Pečene krompirjeve polovičke so že skoraj pozabljena krompirjeva jed. Že nekaj let je nisem pripravljala in hvaležna sem prijateljici, ki mi je opozorila na njo.

Za pripravo potrebujem:Pečene krompirjeve polovič

  • krompir – sama izberem droben in pribljižno enako velik krompir, da se lažje dobro zapeče
  • sol
  • maščoba
  • malo rožmarina – lahko ga tudi izpustite

Krompir zelo dobro operem in skrtačim z ščetko (ga nič ne lupim). Nato ga narežem na polovičke in posolim. Premešam, da se sol enakomerno porazdeli.

Pečico segrejem na cca 220 st.C.

Pekač namažem z maščobo. Moja babica je vedno to storila z domačo mastjo. To je sicer zelo okusno, a ne najbolj zdravo. Vrsto maščobe izberite sami, priporočam olivno olje.

V namaščeni pekač zložim krompirjeve polovičke, eno  do druge,  z prerezano stranjo navzdol. Pod nekaj polovičk dam čisto malo rožmarina, tako, da prijetno diši.

Krompir pečem cca 1 uro. Ko je hrustljavo zapečen, ga vzamem iz pečice in ga takoj postrežem.

Tako pripravljen krompir smo jedli čisto samostojno, včasih pa je babica postregla zraven še prežgano juho.

 

Sorodni recepti:

Pečen krompir z nadevom
Krompir v oblicah
Krompirjevi krapi s skutinim nadevom
Enolončnica s kolerabo

Komentarji

  1. klavdias pravi

    20. novembra, 2012 pri 13:50

    zelo preprosto, ampak čudovito dobro. jaz sem namesto rožmarina dala peteršilj.

    Odgovori
    • Kuharca pravi

      22. novembra, 2012 pri 10:08

      Hvala. Naslednjič tudi sama poizkusim z peteršiljem. Če boš imela še kakšen nasvet ali pa recept, ga bom zelo vesela. Lep dan želim in veliko užitkov pri kuhanju!

      Odgovori

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se