Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Polnjeni šampinjoni

Polnjeni šampinjoni so za samo pripravo malo zamudni, a vendar vredni vsakega truda.

Za 4 osebe potrebujem:Polnjeni šampinjoni

  • šampinjone – cca 50 – 60 dag čim večjih šampinjonov

  • paradižnik – 3 srednje velike paradižnike- po možnosti mesnate

  • česen – 2 stroka

  • sir – cca 12 – 15 dag (katerikoli naribani sir)

  • kislo smetano – cca 2 žlici

  • olivno olje – 2 slabi žlici

  • čebula – 1 glava

  • sesekljan sveži peteršilj

  • sol, poper

  • čili – malo – lahko ga tudi izpustite

Najprej šampinjone, z suho krpo, lepo očistim. Odstranim bete in jih na drobno sesekljam. Spodnji del klobuka dobro očistim, po potrebi, z malo žličko, tudi poglobim.

Čebulo dobro sesekljam in jo na olju posteklenim. Dodam sesekljane bete in malo popražim. Nato dodam še ostale sestavine: olupljen in nadrobne kockice narezan paradižnik (seme odstranim), sesekljan česen, sesekljan peteršilj in čisto malo sesekljanega čilija (lahko ga tudi izpustite). Posolim in popram. Vse skupaj premešam in malo popražim (3 – 4 minute), nato maso ohladim.

Ko je masa ohlajena, ji dodam še nariban sir (malo ga prihranite za kasnejši posip) in kislo smetano. Premešam.

Pečico segrejem na cca 200 st.C. Na pekač dam peki papir (ali pa na dobro namazan pekač). Klobuke  zložim na papir (z odprtino navzgor) in jih napolnim z nadevom. Pekač dam v segreto pečico in pečem cca pol ure. Približno po 20 minutah pečenja jih potresem še z preostalim sirom. Ko se sir lepo razpusti, so šampinjoni pripravljeni. Pred serviranjem jih še malo okrasim z sesekljanim peteršiljem ali drobnjakom.

 Nasvet: Za polnjene šampinjone izberite samo velike, lepe šampinjone, da jih boste lažje polnili. Predlagam, da šampinjonov ne nadevate  previsoko. Sok nadeva vam utegne izteči mimo.

Sorodni recepti:

Jurčki v omaki
Pita z jurčki
Panirani jurčki
Vloženi jurčki

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se