Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Pita z jurčki

Ste nabrali nekaj jurčkov? Mogoče bi za spremembo danes bila na jedilniku pita z jurčki.

Za normalno velik pekač za pite (ali pa več malih modelčkov) potrebujem:Pita z jurčki

  • maslo – cca 12-13 dag

  • moko – cca 20dag

  • sol – malo

  • vodo – cca 3-4 žlice

Za nadev:

  • jurčke – 30 dag (lahko tudi druge gobe)

  • maslo – 30 g

  • rumenjak – 2 kom

  • česen – 1 strok

  • sladko smetano – cca 1,25 dl

  • sveži peteršilj – 1 žlica

  • sol, poper

Moko vsujem na delovno površino, jo solim in dodam maslo. Maslo z nožem pomešam z moko in ga sesekljam. Nato ga še z rokami dobro vtrem v moko, tako, da dobim drobtinasto zmes. Dodam cca 3-4 žlice tople vode in na hitro zgnetem gladko testo. Pekač za pito dobro namažem (z maslom) in ga obložim z testom (dno in stene pekača). Pekač postavim na hladno (hladilnik).

Medtem gobe dobro očistim in narežem na lističe. Česen olupim in sesekljam. Sesekljam tudi peteršilj. Maslo razpustim in mu dodam narezane jurčke in sesekljan peteršilj. Premešam in pražim cca 10 minut. Dodam še sesekljan česen, solim in popopram. Dobro premešam in odstavim z ognja.

Pečico segrejem na 190 st.C.

Rumenjaka razmešam, dodam smetano in dobljeno zmes vlijem k jurčkom. Dobro premešam in z dobljeno zmesjo napolnim z testom obloženi pekač.

Pekač postavim v segreto pečico in pečem cca 20 – 30 minut. Vse skupaj mora biti zlato zapečeno.

Sorodni recepti:

Preprosta bučkina pita
Zelenjavna nabodala
Pečen krompir z nadevom
Solata iz ješprenja in gobic

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se