Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Ocvrti zeleni paradižniki

Ocvrti zeleni paradižniki  so jed, ki jo pripravljajo le redki. Ker pa letos paradižniki zorijo zelo počasi, bo morda kdo želel poizkusiti tudi to.

Za 4 osebe potrebujem:Ocvrti zeleni paradižniki

  • velike zelene paradižnike – 4 kom (lahko so tudi že zreli, vendar morajo biti še zelo čvrsti)

  • jajca – 2 kom

  • mleko – ½ skodelice

  • moko – 1 skodelica

  • koruzni zdrob – ½ skodelice

  • krušne dobtine ½ skodelice

  • sol, poper

  • olje – za cvrenje

Paradižnike dobro operem in narežem na cca ½ cm debele rezine.

Jajca razžvrkljam in prilijem mleko, posolim in popopram. Premešam. Moko nasujem v drug krožnik in na tretji krožnik naredim mešanico iz koruznega zdroba in drobtin.

Narezane paradižnike najprej malo popivnam, nato jih pomokam, potegnem skozi jajčno mešanico in nazadnje povaljam v mešanici drobtin in koruznega zdroba.

V ponev nalijem olje (paradižniki morajo v olju plavati) in ga segrejem. V vroče olje nadevam panirane paradižnike. Ko so na spodnji strani zlato-rjavi, jih obrnem. Ocvrte paradižnike položim na papirnato servieto, da se višek maščobe odteče.  Največkrat jih postrežem z tatarsko omako in poljubno solato. Dober tek želim!

Nasvet: Lahko pa si naredite tudi omako iz:  kozjega sira, kisle  smetane, malo limoninega soka in malo sesekljane bazilike. Količine sira in smetane so odvisne od tega, koliko omake želite narediti. Vse skupaj malo posolite in malo poprajte ter dobro premešajte.

Sorodni recepti:

Salsa iz zelenega paradižnika
Vloženi zeleni paradižnik

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se