Kul Kuhar'ca

Kuharski recepti na Kul način

  • Vegetarijanski recepti
    • Brezmesne jedi
    • Zelenjavne jedi
  • Jedi na žlico
    • Enolončnice
    • Juhe
      • Juhe za hujšanje
      • Kremne juhe
  • Domači recepti
    • Praznične jedi
      • Martinove jedi
    • Polente in žganci
    • Gobje jedi
    • Kruh in pogače
    • Kostanjeve jedi
    • Krompirjeve jedi
    • Marmelade in džemi
    • Shranjevanje gob
    • Vložena zelenjava
    • Domači kečap
    • Testo
    • Narastki
  • Mesne jedi
    • Jedi iz žara
  • Sladice in peciva
    • Palačinke
    • Skutine jedi
    • Zavitki
  • Preproste jedi
    • Priloge
    • Testenine
    • Predjedi
    • Solate
      • Prelivi za solate
    • Pice
    • Omake
  • Zdrava prehrana
    • Ribe in morski sadeži
    • Jedi za hujšanje
    • Smoothiji

Palačinke iz krompirja in bučk

Palačinke iz krompirja in bučk so odlična kombinacija, za pripravo dobrega obroka.

Za pripravo potrebujem:Krompirjeva palačinka s parmezanom

  • krompir – 1 velik

  • bučke – 2 večje

  • sesekljano šalotko – 3- 4 kom

  • moko – 2 žlici

  • jajca – 2 kom

  • olje za peko palačink (lahko tudi maslo)

Krompir olupim in na drobno (kot hren) naribam. Drobno naribam tudi bučko – če je mlada je ne lupim. Oboje posolim, malo pustim stati (cca 10 minut), nato dam naribano maso v kuhinjsko servieto in dobro ožmem. Pomembno je, da iztisnem, čim več tekočine.

Oboje dam v skledo in dodam še jajci, zelo na drobno sesekljano šalotko ter moko. Malo še popopram in solim po potrebi. Vse skupaj dobro premešam.

Ponev dobro namažem, segrejem (ne preveč močno) in maso, z žlico nalagam, v segreto ponev. Palačinke naj ne bodo predebele, da se bodo lepo zapekle.

Ko zlato zarumenijo, jih obrnem. Skozi pazim, da se mi ne zažgejo. Ko so pečene na obeh straneh, jih poberem iz ponve in jih sproti shranjujem v malo toplo pečico.

Postežem jih lahko z različnimi solatami, z kislo smetano, z jabolčno čežano…itd. Če si jih boste pripravljali že za zajtrk, si lahko zraven privoščite malo popečene slanine in jajca, pečena na oko. Se sliši slastno, ali ne?  Dober tek želim!

Nasvet: Velikost in debelino palačink izbirajte po svojem okusu. Lahko spečete več manjših ali pa manj večjih palačink. Če bi želeli, da so palačinke bolj hrustljave, potem  pecite bolj tanke palačinke.

Sorodni recepti:

Ajdove palačinke z jagodičevjem
Krompirjeve palačinke z parmezanom
Krompirjeve palačinke
Kaneloni z mletim mesom

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Najnovejši recepti

  • Enostavno testo za pico brez glutena
  • Čemažev riž z artičokami
  • Ješprenjeva solata s češnjevim paradižnikom
  • Češnjev smoothie
  • Piščančji zrezki v smetanovi omaki
  • Bananin smoothie s konopljinimi semeni

POVEZAVE

  • Dodaj recept
  • Varovanje zasebnosti
  • Dom in Družina
  • Vesela Kuharica
  • Poštne Številke Slovenije

Zadnji komentarji

  • Marjana Dolhar na Piščanec s cvetačo
  • Mitja Rode na Svinjska obara
  • Dodaj odgovor na Mlečni močnik
  • Kuharca na Vložena rdeča pesa
  • Mojlajf.si na Vložena rdeča pesa

Copyright © 2025 · Outreach Pro on Genesis Framework · WordPress · Vpiši se